Πώς η ASOS στηρίζει τις εργαζόμενες και εργαζομένους της που βιώνουν δυσκολίες

Στη νέα της πολιτική παρέχει, μεταξύ άλλων, άδειες για αποβολές, αμβλώσεις, εξωσωματικές και εμμηνόπαυση.

Article featured image
Article featured imageΤο προσωπικό του διαδικτυακού καταστήματος μόδας «ASOS» θα μπορεί να εργάζεται με ευελιξία, ή και να παίρνει άδεια χωρίς ιδιαίτερη προειδοποίηση, εάν αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω της εμμηνόπαυσης.

Αυτή είναι μία από τις πολλές νέες πολιτικές που εισάγει η εταιρεία με στόχο την υποστήριξη των εργαζομένων της. Άλλα μέτρα που ανακοίνωσε η «Asos», περιλαμβάνουν άδεια μετ′ αποδοχών για το προσωπικό που έχει κάποια αποβολή ή υποβάλλεται σε εξωσωματική. Για την εξωσωματική, δίνεται άδεια μετ′ αποδοχών πέντε ημερών.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα επιτρέπει σε υπαλλήλους που βιώνουν οποιαδήποτε μορφή τερματισμού μιας εγκυμοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των αποβολών και των αμβλώσεων, να λαμβάνουν 10 ημέρες άδεια, ενώ η πολιτική αυτή ισχύει και για τους συντρόφους γυναικών που βίωσαν μια τέτοια δυσάρεστη κατάσταση, αλλά και για τις παρένθετες εγκυμοσύνες.


Πολιτικές ουδέτερες ως προς το φύλο

Οι νέες πολιτικές είναι ουδέτερες ως προς το φύλο, δήλωσε η Asos, με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Νικ Μπέιτον να προσθέτει ότι το προσωπικό θα υποστηρίζεται «προσωπικά και οικονομικά».

«Όλοι μας αντιμετωπίζουμε απροσδόκητες προκλήσεις στη ζωή και μερικές φορές αυτές μπορεί να δημιουργήσουν πολύ δύσκολες συνθήκες που σημαίνουν ότι πρέπει να σταματήσουμε για λίγο ή να αλλάξουμε τον τρόπο εργασίας μας», δήλωσε.

«Ξεκινήσαμε αυτές τις νέες πολιτικές για να διαβεβαιώσουμε όλους τους εργαζόμενους της Asos ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται, προσωπικά και οικονομικά, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Είμαστε εδώ, ό,τι κι αν συμβαίνει και σε κάθε βήμα της διαδρομής».


Τα νέα μέτρα αφορούν (και) θεραπείες καρκίνου

Τα νέα μέτρα «θα επιτρέψουν στους εργαζόμενους να πάρουν τον χρόνο που χρειάζονται μακριά από την εργασία, ενώ παράλληλα θα αυξήσουν την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον αντίκτυπο τέτοιων γεγονότων της ζωής, που μπορούν να συμβούν σε όλους», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Εκτός από την απώλεια εγκυμοσύνης, την εξωσωματική -που αφορά σε όλες τις προσπάθειες και όχι μόνο σε μια- και την εμμηνόπαυση, στο πλαίσιο της νέας πολιτικής περιλαμβάνονται και ευρύτερα θέματα υγείας που απαιτούν άδεια μετ′ αποδοχών, όπως η θεραπεία του καρκίνου και η χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου.

Η εταιρεία θα παρέχει άδεια μετ′ αποδοχών έως και έξι εβδομάδων για το προσωπικό της, το οποίο αριθμεί 3.800 και πλέον άτομα, που υποβάλλονται σε τέτοιου είδους θεραπείες, καθώς και για όσους διαφεύγουν από καταστάσεις ενδοοικογενειακής κακοποίησης.


Το μισθολογικό χάσμα

Όλα αυτά έρχονται ενώ η Asos ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα στοιχεία της για το μισθολογικό χάσμα εθνοτικής καταγωγής, τα οποία έδειξαν ότι ο μέσος μισθός των εργαζομένων που ανήκουν σε εθνοτικές μειονότητες είναι πλέον κατά 5,9% υψηλότερος από αυτόν των λευκών συναδέλφων τους. Αντιπροσωπεύει μια βελτίωση 21,2% στο συνολικό μέσο μισθολογικό χάσμα εθνοτικής καταγωγής από το 2020.

Τον Μάιο και η διαδικτυακή τράπεζα Monzo ανακοίνωσε ότι θα παρέχει άδεια μετ′ αποδοχών στους υπαλλήλους που επηρεάζονται από την απώλεια μιας εγκυμοσύνης. Η ανακοίνωση έγινε μετά την αποχώρηση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της, Τομ Μπλόμφιλντ. Ο Μπλόμφιλντ, ο οποίος ίδρυσε τη Monzo, παραιτήθηκε τον Ιανουάριο μετά από δυσκολίες που αντιμετώπιζε με το άγχος και το στρες.

Οι πολιτικές της Monzo παρέχουν σε κάθε σύντροφο έως και 10 επιπλέον ημέρες άδειας μετ′ αποδοχών εάν χάσουν ένα μωρό λόγω έκτρωσης, αποβολής ή θνησιγένειας.


Πηγή: Huffpost

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ