Ο νέος Superman είναι bisexual

Περιβαλλοντιστής, πολιτικοποιημένος και bisexual, ο νέος Superman αποτελεί ένα «new-age» πρότυπο.

Article featured image
Article featured image

Σε μια σημαντική στιγμή στην ιστορία των κόμικς, ο Τζόναθαν Κεντ, ο γιος του Κλαρκ Κεντ και της Λόις Λέιν, εμφανίζεται στις σελίδες της DC Comics, ως αμφιφυλόφιλος.


Ο Τζον Κεντ, γνωστός ως «ο Υπεράνθρωπος της Γης», θα εμφανιστεί στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου, «Superman: Son of Kal-El #5» ως πρωταγωνιστής σε μια ρομαντική σχέση με τον δημοσιογράφο Τζέι Νακαμούρα.


Η απόφαση να βγει ο σούπερ ήρωας που φοράει τον μανδύα του Man of Steel ως αμφιφυλόφιλος είναι ένα τρανό παράδειγμα της κίνησης των εκδοτών κόμικ να επεκτείνουν το εύρος της εκπροσώπησης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στις σελίδες τους. Τον Αύγουστο, η DC δημοσίευσε ένα τεύχος στο οποίο ο Tim Drake - γνωστός και ως Robin, ο πιστός βοηθός του Batman - εμφανίστηκε επίσης ως αμφιφυλόφιλος.

Son of Kal El 5 Variant Cover by Inhyuk Lee _City.jpeg
ΕΙΚΟΝΑ: DC ComicsΆλλοι σημαντικοί χαρακτήρες που εμφανίστηκαν ως εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας είναι οι Batwoman, Harley Quinn και Alan Scott (Green Lantern) και ο Iceman της Marvel, η America Chavez (γνωστή και ως Miss America) και o Northstar, ένας από τους πρώτους ανοιχτά gay χαρακτήρες κόμικς, όταν κυκλοφόρησε το 1992.


Son of Kal El 5 Variant Cover by Travis Moore and Tamra Bonvillain_city.jpeg
EIKONA: DC ComicsΚειμενογράφος του «Superman: Son of Kal-El #5» είναι ο Tom Taylor ("Dark Knights of Steel") ενώ τα σκίτσα επιμελήθηκε ο John Timms ("Harley Quinn").


Πάντως εκτός από τη σεξουαλική του ταυτότητα ο νέος Σούπερμαν έχει ήδη δείξει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες, ενώ δρα και προκειμένου να κινητοποιήσει τον κόσμο κατά της κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα με τον Guardian, ο δημιουργός του Σούπερμαν εξήγησε τις αλλαγές αυτές τού σούπερ ήρωα τονίζοντας πως «το σύμβολο του Σούπερμαν ήταν πάντα το ιδεώδες για την ελπίδα, την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Σήμερα, αυτό το σύμβολο αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο. Σήμερα, περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να δουν τον εαυτό τους στον πιο ισχυρό υπερήρωα των κόμικς».


«Πάντα έλεγα ότι όλοι χρειάζονται ήρωες και όλοι αξίζουν να δουν τον εαυτό τους στους ήρωες αυτούς. Είμαι πολύ ευγνώμων που η DC και η Warner Bros μοιράζονται αυτήν την ιδέα», πρόσθεσε ο Taylor.


Son of Kal-El Interior_city.png
ΕΙΚΟΝΑ: DC ComicsΣτο τεύχος, ο γιος του Σούπερμαν, ο Τζον Κεντ, αφού ολοκληρώσει την αποστολή του να σώσει τον κόσμο θα βρει την αγάπη στο πρόσωπο του Τζέι.


«Μιλάμε πολύ για τη δύναμη του DC Multiverse στην αφήγησή μας και αυτό είναι ένα άλλο απίστευτο παράδειγμα», δήλωσε ο Jim Lee, επικεφαλής και εκδότης της DC.
Με πληροφορίες από Lifo και Reader.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ