Νέα ντοκουμέντα από το τροχαίο που σκότωσε τη Δήμητρα της Λέσβου

«Ο οδηγός όχι μόνο δεν σταμάτησε να βοηθήσει, αλλά πετούσε τα ρούχα, ενώ εκείνη ψυχορραγούσε αβοήθητη επί δύο ώρες».

Article featured image
Article featured image


Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας αλλά και λεπτομέρειες για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος, τον περασμένο Ιούλιο στην παραλιακή, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της Δήμητρας της Λέσβου, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr.

Screenshot 2021-10-15 at 9.41.27 AM.png



Σύντομαι αναμένεται να ολοκληρωθεί η δικογραφία και η οικογένεια του θύματος μέσω της δικηγόρου της, κας Λίλας Ραγκούση, να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις. Τα δύο πολυσέλιδα υπομνήματα που υπογράφουν ο διορισμένος από την Τροχαία Καλλιθέας, μηχανολόγος μηχανικός κ. Φίλιππος Μπρέζας, και ο πραγματογνώμονας και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας κ. Αναστάσιος Δέδες, δίνουν όλη την εικόνα της τραγωδίας που σημειώθηκε στις 05:10 τα ξημερώματα της 9ης Απριλίου στην παραλιακή.


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο σχετικό ρεπορτάζ, οι δύο πραγματογνώμονες κατάφεραν να ακτινογραφήσουν τις κινήσεις του 84χρονου οδηγού της μαύρης Mercedes, που αμέσως μετά την παράσυρση της Δήμητρας της Λέσβου όχι μόνο δεν σταμάτησε να βοηθήσει, άλλα έφυγε και 1.9 χιλιόμετρα μακριά, στάθμευσε το όχημα στη λεωφόρο Συγγρού, κατέβηκε κάτω, «ξεκόλλησε» τα απομεινάρια από τα ρούχα της Δήμητρας που ψυχορραγούσε αβοήθητη στην άσφαλτο και τα πέταξε στο πεζοδρόμιο.

Screenshot 2021-10-15 at 9.41.42 AM.png


Στιγμιότυπο 2021-10-15, 10.27.00 πμ.png


«Ενέργεια δόλια και κατακριτέα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην έκθεση του ο κ. Δέδες. Ο δράστης μάλιστα, λόγω προχωρημένης ηλικίας, είχε δίπλωμα τριετίας που εκδόθηκε στις 12.6.19 και έληξε στις 12.6.21, ενώ το όχημα που ήταν στο όνομα της συζύγου του ήταν ανασφάλιστο.

Στιγμιότυπο 2021-10-15, 10.25.57 πμ.png



Υπενθυμίζεται ότι μετά από εβδομάδες αγωνίας και το Silver Alert που είχε εκδοθεί, στα μέσα Ιουνίου διαπιστώθηκε πως η Δήμητρα είχε πέσει θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη στις 9 Απριλίου και είχε ενταφιαστεί ως αγνώστου ταυτότητας.


Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ