Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από το σαρωτικό πέρασμα του «Μπάλλου» στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα στην Ελλάδα.

Article featured image
Article featured image


Από την Πέμπτη, διάφορες περιοχές της Ελλάδας μετρούν καταστροφές μετά το πέρασμα του «Μπάλλου» και με το κύμα κακοκαιρίας να αναμένεται να χτυπήσει για δεύτερη ημέρα την επικράτεια με βροχές και καταιγίδες.

Στην Αττική, το πέρασμα του «Μπάλλου» ήταν σαρωτικό, μετατρέποντας δρόμους σε «ποτάμια» και οδηγώντας σε πρωτοφανείς εικόνες χάους, καθώς το Λεκανοπέδιο βρέθηκε για πολλή ώρα στο έλεος της κακοκαιρίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όπως δήλωσε ο καθηγητής διαχείρισης καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας, στη λεκάνη του Κηφισού έπεσαν χθες 30 εκατ. τόνοι νερού. Ενδεικτικό, άλλωστε, της ποσότητας του νερού που έπεσε χθες στην περιοχή είναι ότι «φούσκωσε» ο Κηφισός, ενώ το ποτάμι ξεχείλισε στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας, προκαλώντας σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Στο μεταξύ, τα ξημερώματα σήμερα, όπως έγινε γνωστό, έπεσε μπαλκόνι πολυώροφης πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί. Η κακοκαιρία αφήνει πίσω της και ένα θύμα, καθώς νεκρός εντοπίστηκε ο κτηνοτρόφος που αγνοείτο από το βράδυ της Πέμπτης στην Εύβοια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο άνδρας βρέθηκε εντός κοίτης ρέματος στην περιοχή Τσακαίοι Ευβοίας.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι ενδεικτικά του χάους στην Ελλάδα του 2021.

kerkira_city.jpeg
Κέρκυρα. ΦΩΤΟ: Corfutvnews.gr



FBr5ccYXMAcU08T.jfif



FBr-vonWYAgN5Sn.jpg
ΦΩΤΟ: Twitter



FBrabIwXsAMTBRN.jpg
ΦΩΤΟ: Twitter





FBqK0LkWYAAu4j5.jpg
ΦΩΤΟ: Twitter



FBsa1azWUAU2NHx.jpg
ΦΩΤΟ: Twitter





FBqkM0dVEAIZiZg.jpg
ΦΩΤΟ: Twitter/Κώστας Φράγκος


5399544.jpg
ΦΩΤΟ: Lifo



5399556.jpg
ΦΩΤΟ: Lifo



kalithea.jpg
ΦΩΤΟ: Lifo



agios_ioannis_renti.jpg
ΦΩΤΟ: Lifo





Σαρώνει όλη τη χώρα

Από την Κέρκυρα, μέχρι την Χαλκιδική και τη Βόρεια Εύβοια η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Στην Κέρκυρα που έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού σημειώθηκαν εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο το νησί ενώ σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής και μηχανημάτων της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να απεγκλωβιστούν κάτοικοι.





Κρήτη


Θεσσαλονίκη

thessaloniki-2.jpg




Με πληροφορίες από sputniknews.gr, protothema.gr και in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ