Θεσσαλονίκη: Υποχώρησε τμήμα του οδοστρώματος και «κατάπιε» λεωφορείο που μετέφερε εργαζομένους

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το ίδιο τμήμα του οδοστρώματος είχε υποστεί ανάλογη ζημιά σε προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας.

Article featured image
Article featured image


Λαχτάρισαν το πρωί της Παρασκευής οι επιβάτες λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη, όταν από την ισχυρή βροχόπτωση υποχώρησε τμήμα οδοστρώματος επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλαμαριά, με συνέπεια το μπροστινό μέρος του οχήματος να πέσει μέσα σε γούβα.

61691d94280000d135a73576.jpg



Σύμφωνα με μαρτυρίες των επιβατών ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και ξαφνικά το τουριστικό λεωφορείο, που πραγματοποιεί μεταφορά εργαζομένων, ακινητοποιήθηκε. Κανείς από τους 15 εργαζόμενους δεν τραυματίστηκε και όλοι αποβιβάστηκαν κανονικά από το όχημα. Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αναφέρουν ότι το ίδιο τμήμα του οδοστρώματος είχε υποστεί ανάλογη ζημιά σε προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας.

Η Τροχαία αποφάσισε να διακόψει την κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί της Εθν. Αντιστάσεως, από τη συμβολή της με την Περιφερειακή Οδό έως τη συμβολή της με την οδό Αιγαίου, ενώ η κίνηση εκτρέπεται από το ύψος του Φοίνικα μέσω της Περιφερειακής Οδού και της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών. Στο σημείο όπου σημειώθηκε η καθίζηση βρέθηκε γερανοφόρο όχημα, που απομάκρυνε το λεωφορείο.

61691dc5280000463da7357a.jpg


61691dcc2800004e3da7357c.jpg



Στο μεταξύ, λόγω της βροχόπτωσης και της ολισθηρότητας των δρόμων καταγράφηκαν από νωρίς τροχαία ατυχήματα σε διάφορα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος. Πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Ι.Χ. αυτοκινήτου που ξέφυγε από την πορεία του καθώς κινούταν στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, πέφτοντας πάνω σε πέντε σταθμευμένα οχήματα. Ο οδηγός του τραυματίστηκε και παραλήφθηκε από ασθενοφόρο.



Η κακοκαιρία «Μπάλλος» συνεχίζει να πλήττει την Ελλάδα με έντονα φαινόμενα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν και σήμερα την Ελλάδα, η οποία θα δοκιμαστεί για δεύτερη ημέρα. Στο μεταξύ, βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν από την αρχή του εικοσιτετραώρου σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις καταγράφηκαν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και της Πίνδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου των αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το πρωί της Παρασκευής καταγράφηκαν σε Αμαλιάδα (104 χιλιοστά), Αιτωλικό και Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας (54), Παλαιοχώρα Χανίων (53), Κριεζά Ευβοίας (52), Βατοπέδι Άθω (49), Λευκάδα (48) και Πύργο Ηλείας (47 χιλιοστά).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ