Πόσα ήταν τα έσοδα που έφερε το «Squid Game» στο Netflix;

Το κόστος των γυρισμάτων ανέρχεται περίπου στα 2,4 εκατ. δολάρια το επεισόδιο.

Article featured image
Article featured image


Το «Squid Game», η νοτιοκορεατική σειρά που έχει γίνει παγκόσμιο trend και μέσα σε λίγο καιρό κατέκτησε την πρωτιά στην πλατφόρμα του Netflix, θα φέρει αξία 900 εκατ. Δολαρίων. Σύμφωνα με το Bloomberg, το Squid Game είναι πλέον η πιο δημοφιλής σειρά με 132 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον 2 λεπτά από τη σειρά στις πρώτες 23 ημέρες προβολής της. Παράλληλα θα δώσει επιπλέον αξία κατά τουλάχιστον 900 εκατομμύρια δολάρια στον κολοσσό του streaming.

Για το «Squid Game», το Netflix εκτιμά επίσης ότι το 89% των ατόμων που ξεκίνησαν τη σειρά παρακολούθησαν τουλάχιστον 75 λεπτά (περισσότερο από ένα επεισόδιο) και το 66% των θεατών, ή 87 εκατ. άτομα, ολοκλήρωσαν τη σειρά στις πρώτες 23 μέρες. Συνολικά, οι χρήστες της πλατφόρμας έχουν ξοδέψει περισσότερες από 1,4 δισ. ώρες παρακολουθώντας τη συγκεκριμένη σειρά. Η σειρά ξεχωρίζει τόσο για τη δημοτικότητά της όσο και για το σχετικά χαμηλό κόστος της καθώς κόστισε μόλις 21,4 εκατ. δολάρια (περίπου 2,4 εκατ. δολάρια το επεισόδιο).



Το δυστοπικό δράμα από τη Νότιο Κορέα, αποτελεί παράδειγμα της αυξανόμενης έμφασης που δίνει το Netflix στη μεταγλώττιση και τον υποτιτλισμό σειρών σε όσο το δυνατόν περισσότερες γλώσσες, πρακτική στην οποία δεν επενδύουν σε τέτοιο βαθμό οι ανταγωνιστές του. Η σειρά έφτασε γρήγορα στο Νο 1 σε 90 χώρες μετά το ντεμπούτο της τον Σεπτέμβριο.

Το «Squid Game» ενθουσίασε παράλληλα και τους επενδυτές, οι οποίοι έχουν αναθαρρήσει μετά από αρκετούς δύσκολους μήνες. Αυτό γιατί η εταιρεία ανέφερε τον πιο αργό ρυθμό προσθήκης συνδρομητών από το 2013 στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετοχές της Netflix έχουν σημειώσει άνοδο της τάξης του 7% από την κυκλοφορία του «Squid Game» στις 17 Σεπτεμβρίου, αποτιμώντας την εταιρεία στα 278,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: AthensVoice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ