Η δημοτική αστυνομία του Παρισιού θα κόβει πρόστιμα για μη πολιτισμένες συμπεριφορές

Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται το πέταμα σκουπιδιών και αποτσίγαρων, η μη συλλογή των περιττωμάτων σκύλων κ.ά.

Article featured image
Article featured image


Oι πρώτοι αστυνομικοί του Δήμου των Παρισίων ξεκινούν αύριο την αποστολή τους που είναι να συμβάλουν στην καθαριότητα της γαλλικής πρωτεύουσας, η οποία μπορεί να ονομάζεται «Πόλη του φωτός», αλλά οι Παριζιάνοι που τη ζουν καθημερινά στα βόρεια και ανατολικά κυρίως διαμερίσματα την αποκαλούν πόλη «της βρώμας και της ακαταστασίας».


Προβληματισμένη με την υποψηφιότητά της για την προεδρία, η δήμαρχος Αν Ινταλγκό, αποφάσισε τελικά να υλοποιήσει τουλάχιστον την υπόσχεσή της σχετικά με τη σύσταση δημοτικής αστυνομίας, ώστε να νοικοκυρευτεί κάπως η πρωτεύουσα. «Απόφαση ιστορική» γράφει ο Τύπος, αφού το Παρίσι ήταν η μόνη γαλλική πόλη χωρίς δημοτική αστυνομία, γιατί επί Ναπολέοντα το 1800 είχε ανατεθεί η ασφάλεια της πρωτεύουσας στην κεντρική εξουσία.


Ξεκινά αύριο η αποστολή της Δημοτικής Αστυνομίας στο Παρίσι


Έτσι στο προαύλιο του Δημαρχείου παρουσιάσθηκαν σήμερα οι πρώτοι 154 επίλεκτοι της δημοτικής αστυνομίας με πρόβλεψη να φθάσουν τους 5.000 έως το τέλος της θητείας, το 2026. Οι επίλεκτοι πρώτοι ξεκινούν από αύριο την αποστολή τους στους δρόμους του Παρισίου. Προτεραιότητά τους: Η καταπολέμηση -με νουθεσία και πρόστιμα στη συνέχεια- κάθε μη πολιτισμένης συμπεριφοράς όπως πέταμα σκουπιδιών και αποτσίγαρων, η μη συλλογή των περιττωμάτων σκύλων, δραστηριότητες παράνομων μικροπωλητών, παρεκτροπές στην κυκλοφορία, παρατημένα e-scooter στα πεζοδρόμια.

Φυσικά θα δρουν άμεσα και στα πιο σοβαρά αδικήματα όπως σεξουαλικές παρενοχλήσεις και θα προστατεύουν τα ευάλωτα άτομα.

Από το σύνολο των 5.000 αστυνομικών, γύρω στους 3.200 θα εκπαιδευτούν σταδιακά για να περάσουν στη Διεύθυνση Πρόληψης Ασφάλειας και Προστασίας. Μια σχολή ειδική για το Παρίσι δημιουργήθηκε ήδη, ώστε οι αστυνομικοί του Δήμου να έχουν την ίδια εκπαίδευση με εκείνους της εθνικής αστυνομίας, με τους οποίους θα συνεργάζονται. Η διαφορά μεταξύ τους θα είναι ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί δεν θα οπλοφορούν, στοιχείο για το οποίο έχουν ήδη εκφραστεί αντιδράσεις.

Η όλη παρακολούθηση θα γίνεται μέσω ενός κέντρου ελέγχου, από κοινού με την Εισαγγελία των Παρισίων. Εκεί, σε έναν τοίχο ειδικά διαμορφωμένο με οθόνες θα αναμεταδίδονται οι εικόνες από τις τηλεοπτικές κάμερες στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Επιπλέον, ο Δήμος υποστηρίζει ότι οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τη δημοτική αστυνομία επί 24ώρου βάσεως, εξού και η μελλοντική πρόσληψη 400 περίπου εξωτερικών συνεργατών.


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ