Η συγκινητική ζωγραφιά μιας 7χρονης στο φέρετρο της Φώφης Γεννηματά

Ένα ξεχωριστό «τελευταίο αντίο».

Article featured image
Article featured image


Μέσα στο πλήθος που αποχαιρέτησε τη Φώφη Γεννηματά, βρέθηκε και ένα κοριτσάκι 7 ετών, η Κατερίνα, που άφησε στο φέρετρό της κόκκινα λουλούδια συνοδεύοντας τα με μία ζωγραφιά γεμάτη καρδιές.

Η ζωγραφιά στο αριστερό μέρος έγραφε «Φώφη, 56 ετών», ενώ στη δεξιά «Σ' αγαπώ. Μη φοβάσαι θα είναι κοντά σου οι άγγελοι, Κατερίνα 7 ετών». Η ζωγραφιά της Κατερίνας προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όσους παρευρέθησαν στη Μητρόπολη Αθηνών, για να αποχαιρετήσουν μία γυναίκα γενναία, όπως τη χαρακτηρίζουν όσοι τη γνώριζαν.

fofi-zografia.jpg



Σε κλίμα βουβής και βαθιάς συγκίνησης το ύστατο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά

Με βουβή συγκίνηση σύσσωμη η πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, η αξιωματική και η έλασσον αντιπολίτευση, στελέχη, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και της ευρύτερης παράταξης και πολύς κόσμος απότισαν από το πρωί φόρο τιμής στη Φώφη Γεννηματά στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών.

Ο κόσμος προσερχόταν στο λαϊκό προσκύνημα από νωρίς το πρωί, ενώ όσο περνούσε η ώρα πύκνωνε, προκειμένου να αποχαιρετήσει τη Φώφη Γεννηματά, αφήνοντας ένα λουλούδι.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι η σορός της μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσιο στον ναό για τη νεκρώσιμη ακολουθία, εν μέσω βαθιάς συγκίνησης και χειροκροτημάτων από τον συγκεντρωμένο κόσμο.

Στο ύστατο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά, στη Μητρόπολη Αθηνών, ήταν παρόντες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο επικεφαλής του ΜέΡα25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

fofi.jpg



Τη Φώφη Γεννηματά αποχαιρέτισαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Δάφνη, Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος και Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ παρόντες, εξ όσων διακρίναμε, ήταν οι Απόστολος Κακλαμάνης, Παύλος Χρηστίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Καστανίδης, ο, πρώην Α/ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, Παύλος Γερουλάνος, Ευάγγελος Βενιζέλος, 'Αννα Διαμαντοπούλου, Γιάννος Παπαντωνίου, Κώστας Σκανδαλίδης, Κώστας Λαλιώτης, Γιάννης Μανιάτης, Νίκος Σηφουνάκης, Δημήτρης Λιντζέρης, Δημήτρης Καρύδης, Γιάννα Αγγελοπούλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Αντρίκος Παπανδρέου, Νίκος Βούτσης, Γιώργος Κατροϋγκαλος, Σωκράτης Φάμελλος, Γιώργος και 'Αννα Νταλάρα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος και Γιώργος Βαρδινογιάννης, η Κατερίνα Μπατζελή, η Νάντια Γιανακοπούλου.


Με πληροφορίες από Lifo και ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ