Ένας δεινόσαυρος εισέβαλε σε συνέλευση του ΟΗΕ για να πει κάτι πολύ σημαντικό [ΒΙΝΤΕΟ]

«Ακούστε άνθρωποι. Ξέρω ένα-δυο πράγματα για την εξαφάνιση και αφήστε με να σας πω, το να εξαφανιστείς είναι κακό».

Article featured image
Article featured image



Δεν φοράει κοστούμι και γραβάτα όπως συνηθίζεται στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη και η είσοδός του προκάλεσε έναν μίνι πανικό στην αίθουσα.

Ο λόγος για τον δεινόσαυρο Φράνκι, ο οποίος βρέθηκε στην αίθουσα του ΟΗΕ προκειμένου να στείλει ένα σημαντικό μήνυμα. Ο Φράνκι μιλά άπταιστα αγγλικά και όλοι τον ακούν όταν προειδοποιεί την ανθρωπότητα για μια νέα μεγάλη μαζική εξαφάνιση που κάποτε εξολόθρευσε το δικό του είδος.

«Ακούστε άνθρωποι. Ξέρω ένα-δυο πράγματα για την εξαφάνιση και αφήστε με να σας πω, και πιστεύετε ότι αυτό θα είναι προφανές, το να εξαφανιστείς είναι κακό. Και να οδηγείτε εαυτόν στην εξαφάνιση; Στα 70 εκατ. χρόνια, αυτό είναι το πιο γελοίο που έχω ακούσει. Τουλάχιστον εμείς είχαμε έναν αστεροειδή, εσείς τι δικαιολογία έχετε;», αναφέρει ο Φράνκι.

«Αφήστε με να είμαι αληθινός για ένα λεπτό. Έχετε μια τεράστια ευκαιρία αυτή τη στιγμή. Αν ξαναχτίσετε τις οικονομίες σας και ανακάμψετε από αυτήν την πανδημία, αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία της ανθρωπότητας. Εδώ είναι η τρελή ιδέα μου: μην επιλέγετε την εξαφάνιση. Σώστε το είδος σας πριν να είναι πολύ αργά. Είναι καιρός εσείς οι άνθρωποι να σταματήσετε να ψάχνετε δικαιολογίες και να αντιμετωπίσετε την αλλαγή», προσθέτει σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Φράνκι.



Το «Φράνκι, ο δεινόσαυρος» είναι μια ιδέα του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP). Η ταινία μικρού μήκους, στο επίκεντρο της εκστρατείας του UNDP «Μην επιλέγεις την εξαφάνιση», είναι η πρώτη ταινία που γυρίστηκε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Σκοπός του είναι να δείξει πόσο παράλογες είναι οι επιδοτήσεις ορυκτών καυσίμων, πώς αντιστρέφουν σημαντικές προόδους στην ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και προωθούν την ανισότητα ωφελώντας τους πλουσιότερους ανθρώπους.

Στην ανάρτηση του βίντεο στο Twitter, το UNDP σημειώνει: «Δεν γίνεται να αγνοήσουμε κι άλλο την κλιματική αλλαγή. Αν δεν τελειώσουμε τις δικαιολογίες, θα είμαστε ένα άλλο είδος που αντιμετωπίζει την εξαφάνιση».

Ο κόσμος ξοδεύει το ποσό 423 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ ετησίως για την επιδότηση ορυκτών καυσίμων για τους καταναλωτές - πετρέλαιο, ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από την καύση άλλων ορυκτών καυσίμων, φυσικό αέριο και άνθρακα. Το ποσό αυτό είναι τετραπλάσιο από το ποσό που ζητείται για να βοηθηθούν οι φτωχές χώρες να αντιμετωπίσουν την κλιματική κρίση.


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ