O Γιώργος Καπουτζίδης λέει ότι κάθε ομοφυλόφιλος ζει σε μια καταπίεση 24 ώρες το 24ωρο

Γιατί όταν σκέφτεσαι «να μπασάρεις λίγο τη φωνή σου για να μην σε καταλάβουν, αυτό είναι καταπίεση».

Article featured image
Article featured image



Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε σε ελληνικό podcast και ελληνικά Μέσα αναπαρήγαγαν ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα.

Μεταξύ άλλων, ο αγαπημένος ηθοποιός και σεναριογράφος μίλησε και για το ζήτημα της ομοφοβίας – τόσο όσον αφορά τις προσωπικές του εμπειρίες, όσο και γενικότερα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Δεν έχω βιώσει ρατσισμό όπως το πιστεύετε. Οποιοσδήποτε ομοφυλόφιλος, όμως, ζει σε μια καταπίεση 24 ώρες το 24ωρο. Όταν πηγαίνεις οπουδήποτε και σκέφτεσαι “ας μπασάρω λίγο τη φωνή μου να μην με καταλάβουν”, το πώς θα σταθείς στο φανάρι, να μην λυγίσει το χέρι όλο αυτό είναι μια καταπίεση».

O αγαπημένος σεναριογράφος και ηθοποιός μίλησε επίσης και για όλα αυτά που έγιναν τους τελευταίους μήνες στο θέατρο.


«Με μαύρισαν όλα αυτά που έγιναν στο θέατρο, εκείνη την περίοδο σταμάτησα να γράφω. Τώρα πια θεωρώ ότι είναι πολύ ελπιδοφόρο. Δεν πήρα ένα τηλέφωνο να πω τη γνώμη μου σε συναδέλφους που τοποθετήθηκαν δημόσια και υπερασπίστηκαν αυτά τα άτομα. Δεν θέλω να σχολιάζω δημόσια κάτι που μπορεί να είπε κάποιος. Μέσα μου ξέρω αν συμφωνώ ή διαφωνώ. Αν κάποιος είναι καλός ηθοποιός δεν μας αφορά και δεν αφορά το δικαστήριο και δεν υπάρχει κανένα άλλο επάγγελμα που όταν κάνει κάποιος κάνει κάποιο έγκλημα βγαίνει η συντεχνία να πει “ναι αλλά παιδιά έκανε καταπληκτικές τυρόπιτες”».



Πηγή: Avmag

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ