Στο app του Facebook εμφανίστηκε μια ανακοίνωση που ξεκαθαρίζει τα πράγματα

Τι πραγματικά ισχύει με το νέο όνομα που ανακοίνωσε ο Ζούκερμπεργκ.

Article featured image
Article featured image


Κεντρική φωτογραφία από τον Dado Ruvic/Reuters


Στο χθεσινό event εν ονόματι «Connect», o Μάρκ Ζούκερμπεργκ μάς σύστησε το καινούργιο όνομα της επιχείρησής του. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, μάθαμε ότι η «Facebook» μετονομάστηκε σε «Meta» και αυτοστιγμεί μάς δημιουργήθηκε η απορία αν θα πρέπει να αλλάξουμε (και) το λεκτικό μας σε στυλ «Κάνε με add στο Meta» ή «Η ανάρτηση που έκανε στο Meta», κ.λπ. Ουχί, όμως!

Λέγοντας Facebook, δεν εννοούμε την εφαρμογή, αλλα την εταιρεία, η οποία μαζί με τη βασική της δραστηριότητα, προσπαθεί να αλλάξει και εταιρική ταυτότητα. Με λίγα λόγια, όπως φρόντισε να μας ενημερώσει και η σχετική ανακοίνωση που έκανε την εμφάνισή της σε μερικά προφίλ, "The Facebook app will not change its name". Ελληνιστί και σε απλά ελληνικά «Η εφαρμογή Facebook δεν αλλάζει όνομα». Ευτυχώς γιατί τόσες πολλές αλλαγές -βάλε και τη μετονομασία του Kanye (West) σε Ye- θα ήταν δύσκολο να τις διαχειριστούμε!

249288633_269268121778069_8126888110833681619_n.jpg



Στα (πιο) τεχνολογικά

Η «Meta» είναι μια εταιρεία που θα ασχολείται με τις παλιές εφαρμογές της «Facebook», αλλά και με τις καινούργιες που είναι στον δρόμο κάτω από το νέο όνομα της εταιρείας. Η «Meta» θα εστιαστεί στο να φέρει το metaverse εν ζωή για να βοηθήσει τους ανθρώπους να συνδέονται, να βρίσκουν κοινότητες και να αναπτύσσουν επιχειρήσεις.

Το metaverse θα είναι ένα υβρίδιο των σημερινών διαδικτυακών κοινωνικών εμπειριών με έναν τρισδιάστατο κόσμο και σε κάποιες περιπτώσεις αυτός ο κόσμος θα προβάλλεται και στον δικό μας φυσικό κόσμο. Θα επιτρέπει να μοιραζόμαστε εμβυθιστικές εμπειρίες με άλλους ανθρώπους ακόμα και όταν δεν μπορούμε να έχουμε φυσική επαφή ή ακόμα και να κάνουμε πράγματα με άλλους ανθρώπους που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε στον φυσικό κόσμο. Είναι το επόμενο βήμα ανάπτυξης στις κοινωνικές τεχνολογίες και εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στην εταιρεία του Μάρκ.



Στο φετινό συνέδριο «Connect» έλαβαν μέρος δημιουργοί εικονικής πραγματικότητας (VR) και επαυξημένης πραγματικότητας (AR) για να εξερευνήσουν τις καινούργιες εμπειρίες που έχει να προσφέρει το metaverse στα επόμενα δέκα χρόνια. Μερικά παραδείγματα εμπειριών είναι η κοινωνική σύνδεση, η διασκέδαση, το gaming, η υγεία και γυμναστική, η δουλειά, η εκπαίδευση και το εμπόριο.



Η «Meta» λέει πως η εταιρική της δομή δεν αλλάζει, αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος που θα δηλώνει τα οικονομικά της.

Όταν κυκλοφόρησε το Facebook το 2004 άλλαξε δραστικά τον τρόπο που ο κόσμος συνδεόταν. Εφαρμογές όπως το Messenger, το Instagram και το WhatsApp ενδυνάμωσαν αυτήν τη σύνδεση ανά το παγκόσμιο. Τώρα το «Meta» θέλει να μας πάει πέρα των δισδιάστατων οθονών, προς εμπειρίες που θα είναι πιο εμβυθιστικές όπως την εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα, βοηθώντας να χτιστεί το επόμενο βήμα της κοινωνικής τεχνολογίας.


Το όραμα του metaverse:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ