Η συγκινητική εικόνα του γορίλα που πέθανε στην αγκαλιά του φροντιστή της

Την έσωσε όταν ήταν βρέφος ακόμα και δεν το ξέχασε ποτέ.

Article featured image
Article featured image



Απόλυτα συγκινητική ιστορία… Από αυτές που βλέπεις στην τηλεόραση, μόνο που αυτή συνέβη στην πραγματικότητα και «άγγιξε» ανθρώπους. Ο ορφανός θηλυκός γορίλας του βουνού, που ονομαζόταν Ndakasi πέθανε σε ηλικία 14 ετών μέσα στην αγκαλιά του δασοφύλακα Andre Bauma στο εθνικό πάρκο Virunga στο ανατολικό Κονγκό. Πέθανε στην αγκαλιά του ανθρώπου που την είχε σώσει όταν ήταν βρέφος ακόμα, σε ηλικία 2 μηνών.

stirton_060.jpg



Την είχαν βρει γαντζωμένη πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας της, την οποία είχαν σκοτώσει πολιτοφύλακες.

NINTCHDBPICT000485393638.jpg



Η γορίλας είχε γίνει γνωστή μέσω μιας selfie με έναν άλλο ορφανό γορίλα, εν ονόματι Ndeze και τον φροντιστή Mathieu Shamavu το 2019. Η φωτογραφία αυτή είχε προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση, θαυμασμό και συγκίνηση. Η διάσημη selfie είχε τραβηχτεί σε ένα ορφανοτροφείο για γορίλες στο Εθνικό Πάρκο Βιρούνγκα, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Και τα δύο ορφανά ζώα μεγάλωσαν εκεί από τους φροντιστές τους. Ο αναπληρωτής διευθυντής του πάρκου, Innocent Mburanumwe, είχε τότε δηλώσει στο BBC Newsday πως οι γορίλες έμαθαν να μιμούνται τους διασώστες τους. Ανέφερε επίσης πως οι γορίλες έβλεπαν τους φροντιστές τους σαν να είναι οι γονείς τους. 


Η τελευταία πνοή της Ndakasi

Η Ndakasi άφησε την τελευταία της πνοή στην αγκαλιά του φροντιστή του Εθνικού Πάρκου στο Κονγκό, σε μία σκηνή που συγκίνησε τους πάντες. Ο λόγος του θανάτου της, ήταν μια παρατεταμένη ασθένεια που επιβάρυνε σημαντικά την υγεία της.

Ndakasi-ChestBeat.jpg



Ndakasi-adult.jpg



«Ήταν προνόμιο να φροντίζω ένα τόσο αγαπημένο πλάσμα, ειδικά γνωρίζοντας το τραύμα που υπέστη σε τόσο μικρή ηλικία», δήλωσε ο φροντιστής της, Αντρέ Μπαουμά. «Θα μπορούσε κανείς να πει ότι έμοιαζε πολύ στη μητέρα της, την Nyiransekuye, της οποίας το όνομα σημαίνει: κάποιος που χαίρεται να καλωσορίζει τους άλλους».

Ndakasi_survived_.jpg



Και πρόσθεσε: «Είμαι περήφανος που η Ndakasi ήταν φίλη μου. Την αγαπούσα σαν να ήταν παιδί μου και η πρόσχαρη προσωπικότητά της μάς έκανε πάντα να χαμογελάμε. Θα λείψει σε όλους μας στο Virunga, αλλά θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες για τον πλούτο που έφερε η Ndakasi στη ζωή μας».



Με πληροφορίες από Gazzetta, kosmodromio

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ