Συναθλητές μαραθωνοδρόμου τον κουβάλησαν μέχρι τη γραμμή του τέρματος επειδή είχε καταρρεύσει

Το συγκινητικό βίντεο που μάς υπενθυμίζει πώς είναι η αλληλεγγύη στην πράξη.

Article featured image
Article featured imageΔύο άγνωστοι συμμετέχοντες στον αγώνα της Νέας Υόρκης βοήθησαν έναν συναθλητή τους, που είχε καταρρεύσει, να φτάσει μέχρι τον τερματισμό.

Ένας μαραθωνοδρόμος, ο οποίος κατέρρευσε περίπου 200 μέτρα πριν από τον τερματισμό, κατάφερε τελικά να περάσει τη γραμμή χάρη στην αλληλεγγύη άλλων συμμετεχόντων, με τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν στην αμερικανική μεγαλούπολη την Κυριακή (7/11) να καταγράφονται και σε βίντεο. Άλλωστε, ο πρώτος στόχος για κάθε μαραθωνοδρόμο είναι η ολοκλήρωση της διαδρομής και δευτερευόντως ο χρόνος που θα κάνει.Δύο άντρες φαίνονται στο πλάνο να σηκώνουν τον εξαντλημένο αθλητή, ο καθένας πιάνοντας από ένα χέρι. Καθώς όδευαν όλοι μαζί προς το τέλος, και άλλοι συμμετέχοντες σπεύδουν να δώσουν ένα χεράκι. Ένας από αυτούς φαίνεται να περπατά πίσω από τον άνδρα με τα μαύρα, προκειμένου να είναι σίγουρος πως δεν θα πέσει προς τα πίσω.

Όταν το πλήθος είδε να διαδραματίζεται μπροστά του αυτή η συγκινητική στιγμή, ξεκίνησε να χειροκροτεί και να επευφημεί. «Ήμουν εκεί. Το είδαμε και κλάψαμε. Ήταν εξαιρετικό. Ουρλιάζαμε: "ο χρόνος σας δεν έχει σημασία". Είναι αδερφός σας, σηκώστε τον. Πάμε πάμε πάμε…», σχολίασε μια γυναίκα που παρακολούθησε από κοντά το σκηνικό.

Αυτός ήταν ο 50ός Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης, γεγονός που προσέλκυσε πολύ κόσμο να δηλώσει συμμετοχή. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πάνω από 30.000 αθλητές από όλο τον κόσμο έλαβαν μέρος.


Πηγή: iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ