Ένας γκέι άνδρας απομακρύνθηκε από εστιατόριο επειδή φορούσε λεοπάρ

Το προσωπικό έκρινε την αμφίεσή του υπερβολική.

Article featured image
Article featured image


Ένας γκέι άνδρας απομακρύνθηκε από εστιατόριο του Μάντσεστερ επειδή φορούσε λεοπάρ παντελόνι, που το προσωπικό έκρινε «υπερβολικό».

Ο Μπράντον Ρότζερς επισκέφτηκε το «20 Stories Manchester» με την οικογένειά του, για να γιορτάσει τα γενέθλια της αδερφής του. Όμως, σύμφωνα με την άλλη αδερφή του 21χρονου, Πάρις Όσμπορν, ήταν ο μοναδικός από τους έξι που απομακρύνθηκε από το εστιατόριο, το οποίο έχει ένα «smart casual» dress code.

«Μόλις βγήκαμε για τα γενέθλια της αδερφής μου και στον αδερφό μου, που είναι ο πιο καλοντυμένος από όλους και εξαιρετικά εκφραστικός και περήφανος γκέι, απαγορεύτηκε η είσοδος στο "20 Stories Manchester". Ο πορτιέρης τον κοίταξε από πάνω ως κάτω, είπε "το παντελόνι του είναι υπερβολικό", "όχι λεοπάρ"», έγραψε η Όσμπορν στο Twitter.

Και συνέχισε: «Μετά όμως άφησε έναν άντρα που θεωρούνταν πιο "αρσενικό" και φορούσε τζιν ξεβαμμένο, βρώμικο και φθαρμένο, κατευθείαν μέσα. Απόλυτη διάκριση και ομοφοβία. Αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά. Η ομοφοβία εξακολουθεί να υπάρχει πολύ, πολύ έντονα».Στη συνέχεια δημοσίευσε νέο μήνυμα με διάφορες φωτογραφίες από γυναίκες, όλες με λεοπάρ, στο συγκεκριμένο κατάστημα.Σύμφωνα με το Manchester Evening News, ο Rogers, ο οποίος έχει αυτισμό, είπε ότι βρήκε την κατάσταση «εξοργιστική» και πρόσθεσε: «Οι κουήρ άνθρωποι καταπιέζονται και νιώθουμε διαφορετικοί σε όλη μας τη ζωή. Προσωπικά, δεν είμαι άτομο με μεγάλη αυτοπεποίθηση, οπότε ο τρόπος που παρουσιάζω τον εαυτό μου, με σκουλαρίκια, και με ρούχα με διάφορα σχέδια, με κάνει να νιώθω λίγο πιο σίγουρος και χαρούμενος μέσα μου.

«Το να έχω αυτισμό επίσης με δυσκολεύει στο να βρω τρόπους έκφρασης και να νιώθω καλά με μένα, οπότε διακρίσεις καταστημάτων εναντίον μου, όπως αυτή, θα μπορούσαν να γκρεμίσουν τα πάντα», είπε.

Και συνέχισε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί εγώ με λεοπάρ ρούχα δεν ταιριάζω στο dress code τους αλλά επιτρέπουν γυναίκες με το ίδιο ρούχο. Ήταν ξεκάθαρη ομοφοβία- κάτι που έχω συνηθίσει...».Να σημειωθεί πως το «20 Stories Manchester» έχει πυροδοτήσει ξανά αρνητικές αντιδράσεις για τη μεταχείριση ατόμων LGBT+. Η D&D London, που διαχειρίζεται την επιχείρηση, ζήτησε αργότερα συγγνώμη στον 21χρονο και την παρέα του «για την αναστάτωση και που τους απαγόρευσαν την είσοδο», κάνοντας λόγο για «μηδενική ανοχή» σε τέτοια περιστατικά.


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ