Αποκρουστικές εικόνες νεκρών αγρινών στο δάσος Πάφου

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία είναι οι αδέσποτοι σκύλοι που κυκλοφορούν στην περιοχή.

Article featured image
Article featured image


Κεντρική φωτογραφία από το αρχείο της CITYΗ Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έλαβε καταγγελία ότι στις 15/11/21, τέσσερα αγριόσκυλα επιτέθηκαν και κατασπάραξαν τρία αγρινά – Ovis orientalis ophion, στον Κάμπο. Από τον Κάμπο μέχρι την τοποθεσία Μύλοι, κατά μήκος του ποταμού Κλάριου, φαίνεται ότι περιφέρονται αδέσποτα αγριόσκυλα που επιτίθενται στο προστατευόμενο είδος.

Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν είναι συγκλονιστικές με το Κίνημα να αναφέρει ότι το πρόβλημα χρονίζει και δεν είναι γνωστό αν έχουν ληφθεί οποιαδήποτε μέτρα αντιμετώπισής του από τα αρμόδια Τμήματα του κράτους.

Παράλληλα, η Επιτροπή καλεί το Ταμείο Θήρας του Υπουργείου Εσωτερικών, υπεύθυνο για τη διαχείριση του είδους αυτού, καθώς και τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, να λάβουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για το αυστηρά προστατευόμενο και εμβληματικό είδος των δασών μας, το οποίο κατατάσσεται στο παράρτημα IV της Οδηγίας Περί Προστασίας των Βιοτόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (92/43 – Habitats Directive) ως είδος που χρήζει αυστηρής προστασίας.

agrina-kampos-7-576x1024-1_city.jpegagrina-kampos-6-571x1024-1_city.jpegΟ κοινοτάρχης της περιοχής, Σωτήρης Αντωνίου, μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ανέφερε ότι «τα αδέσποτα σκυλιά είναι ένα πρόβλημα για την περιοχή μας, είναι μέσα στο δάσος και μπορούμε να πούμε ότι έχουν σκοτώσει πέραν των 20 αγρινών. Το πρόβλημα είναι ότι όταν καλούμε την Αστυνομία ή τη Θήρα μάς λένε ότι δεν είναι στη δικαιοδοσία τους και ότι ευθύνη έχουν τα κοινοτικά συμβούλια».

agrina-kampos-6_city.jpgΥπογράμμισε ότι αυτά τα θέματα δεν μπορεί να είναι στη δικαιοδοσία των κοινοτικών Αρχών, αφού οι σκύλοι αυτοί είναι επικίνδυνοι. Μάλιστα, αναφέρθηκε στο παράδειγμα ενός κατοίκου της περιοχής, ο οποίος αναγκάστηκε να ανέβει και να μείνει για δύο ώρες πάνω σε ένα δέντρο για να γλιτώσει από την επίθεση των σκυλιών.

agrina-kampos-3-1024x571-1_city.jpegΟ κ. Αντωνίου είπε ότι είναι σκυλιά που ζουν στο δάσος, έρχονται από τα κατεχόμενα και έχουν γίνει επικίνδυνα. Τώρα βρίσκονται στα όρια της κοινότητας Κάμπου. Όπως αποκάλυψε, η Θήρα πηγαίνει μόνο για να πάρει τα σκοτωμένα αγρινά και να διενεργήσει νεκροψία.

agrina-kampos-2-571x1024-1_city.jpegagrina-kampos-1_city.jpeg

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του Κινήματος Οικολόγων.


Με πληροφορίες από Sigmalive, Ιστότοπο του κινήματος οικολόγων

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ