Ο Μάικ Τάισον «αναγεννήθηκε» τριπάροντας με δηλητήριο βατράχου

«”Πέθανα” στο πρώτο μου ταξίδι», είπε, αλλά στα κατοπινά του «ταξίδια» είδε πως ο θάνατος είναι όμορφος.

Article featured image
Article featured image


Κεντρική εικόνα από το NYPost


Ο πρώην πρωταθλητής της πυγμαχίας Mάικ Τάισον - και ίσως ο σπουδαιότερος πυγμάχος όλων των εποχών- λέει ότι καπνίζει δηλητήριο βατράχου έως και τρεις φορές την ημέρα για την ισχυρή ψυχεδελική του δράση, ενώ ισχυρίζεται ότι τον έχει κάνει πιο δημιουργικό και συγκεντρωμένο.


«”Πέθανα” στο πρώτο μου ταξίδι» λέει ο 55χρονος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής τους μποξ στο NYPost όταν βρέθηκε σε συνέδριο στο Μαϊάμι για τα ψυχεδελικά ναρκωτικά , τις μικροδοσολογίες και τα φάρμακα. «Στα ταξίδια μου είδα πως ο θάνατος είναι όμορφος. Η ζωή και ο θάνατος πρέπει να είναι όμορφα, αλλά ο θάνατος έχει κακή φήμη. Ο βάτραχος με δίδαξε ότι δεν θα είμαι εδώ για πάντα. Υπάρχει ημερομηνία λήξης».


Ο βάτραχος στον οποίο αναφέρεται ο Τάισον είναι ένα είδος μεξικάνικου αμφίβιου γνωστό και ως «ο φρύνος της ερήμου Sonoran». Περνά επτά μήνες του χρόνου κάτω από τη γη, αλλά όταν «ενεργοποιηθεί», το δηλητήριό του μπορεί να καπνιστεί και να προσφέρει ένα σύντομο ψυχεδελικό ταξίδι. Το δηλητήριό του χρησιμοποιείτο εδώ και πολλά χρόνια σε παραδοσιακές θεραπευτικές τελετές, αλλά με την πρόσφατη δημοσιότητα που παίρνουν τα ψυχεδελικά ναρκωτικά όπως το LSD και το Ayahuasca, «ο βάτραχος» άρχισε να γίνεται πιο διαδεδομένος.


Το δηλητήριο φρύνων είναι βαρύ παραισθησιογόνο και η κατοχή του παράνομη στις ΗΠΑ. Οι τοξικές εκκρίσεις του φρύνου της ερήμου Sonoran, που απωθούν τα αρπακτικά ζώα, μετατρέπονται σε μια ξηρή πάστα που καπνίζεται και οδηγεί γρήγορα σε πολύ έντονη και αισθητή επήρεια, σύμφωνα με το Κέντρο Εθισμού. Η επήρεια μπορεί να σε καταστήσει σωματικά ανήμπορο για περίπου μισή ώρα. Εντούτοις, από πολλούς θεωρείται ασφαλές και με θεραπευτικές ιδιότητες σε άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχικές ασθένειες.


Πρόκειται ουσιαστικά για τη χημική ουσία 5-ΜeO-DMT και μεταξύ αυτών που έχουν πειραματιστεί βρίσκονται η Christina Haak και ο Hunter, ο γιος του Joe Biden, ο οποίος μάλιστα ισχυρίστηκε πως χάριν στην χρήση του δηλητηρίου κατάφερε να παραμείνει νηφάλιος για τουλάχιστον έναν χρόνο.

images-olc-20170429_AOPtoad_4879_600_q85.jpg
O φρύνος της ερήμου Sonoran. ΦΩΤΟ: ROBIN RIGGS



Ο Τάισον το ανακάλυψε πριν από τέσσερα χρόνια, μια περίοδο της ζωής του που ήταν υπέρβαρος και καταχραζόταν το αλκοόλ και άλλες ουσίες. Κάποια στιγμή, ένας φίλος του του πρότεινε να δοκιμάσει το δηλητήριο του βατράχου και ο παλαίμαχος πυγμάχος το αγάπησε.


«Το είδα σαν μια πρόκληση. Περνούσα μια περίοδο όπου έκανα πολλή κοκαΐνη και σκέφτηκα “γιατί όχι;”» θυμάται ο Τάισον. «Είναι μια άλλη διάσταση. Πριν καπνίσω τον φρύνο ήμουν χάλια. Ο πιο δύσκολος αντίπαλος που αντιμετώπισα ποτέ ήταν ο εαυτός μου, αφού είχα χαμηλή αυτοεκτίμηση. Οι άνθρωποι με μεγάλο εγωισμό συνήθως έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Χρησιμοποιούμε τον εγωισμό μας για να το κρύψουμε. Ο φρύνος απογυμνώνει το εγώ».


Μέχρι στιγμής έχει «ταξιδέψει» με τον βάτραχο 53 φορές και σε μερικές περιπτώσεις καπνίζει το δηλητήριό του μέχρι και τρεις φορές τη μέρα. Λέει πως έχασε βάρος, ξεκίνησε ξανά το μποξ και επανασυνδέθηκε με τη γυναίκα του και τα παιδιά του.


Ο Τάισον έχει τώρα φρύνους της ερήμου Sonoran στο ράντσο του στο Desert Hot Springs της Καλιφόρνια. «Η χρήση του δηλητηρίου του φρύνου γίνεται για να φτάσεις τις υψηλότερες δυνατότητές σου», είπε στην ΝΥPost. «Βλέπω τον κόσμο διαφορετικά. Είμαστε όλοι ίδιοι. Όλα είναι αγάπη».


Με πληροφορίες από Huffpost, NYPost

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ