Κατέφθασαν οι πρώτοι 10 Γύπες από την Ισπανία [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Η εισαγωγή Γυπών έχει στόχο να αποτρέψει την εξαφάνιση του Πυρόχρου Γύπα Gyps fulvus από το νησί και παράλληλα να ενισχύσει τον πληθυσμό του και να τον διατηρήσει μακροχρόνια.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από τον Silvio Augusto Rusmigo


Από χθες ο πληθυσμός των γυπών στην Κύπρο αυξήθηκε κατά 10 άτομα. Η εισαγωγή των Γυπών από τιν Ισπανία γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζωή με τους Γύπες» που έχει στόχο να αποτρέψει την εξαφάνιση του Πυρόχρου Γύπα Gyps fulvus από το νησί και παράλληλα να ενισχύσει τον πληθυσμό του και να τον διατηρήσει μακροχρόνια.



Ακολουθεί απόσπασμα από την ανάρτηση του BirdLife Cyprus:

Σώοι και αβλαβείς! Οι πρώτοι 10 Γύπες που θα ενισχύσουν τον τοπικό πληθυσμό του νησιού προσγειώθηκαν χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας!

gypes_city.jpg
ΦΩΤΟ: Silvio Augusto Rusmigo



Τα πουλιά δακτυλιώθηκαν και τώρα βρίσκονται στο προσωρινό τους σπίτι, στον ειδικό κλωβό εγκλιματισμού της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας στην επαρχία Λεμεσου, όπου θα παραμείνουν για 5-6 μήνες πριν την απελευθέρωσή τους στην κυπριακή φύση. Άλλα 5 πουλιά αναμένεται να φτάσουν αύριο Κυριακή, ενώ άλλα 15 θα φτάσουν σε μετέπειτα στάδιο.

gypes_4_city.jpg
ΦΩΤΟ: Silvio Augusto Rusmigo



Τα πουλιά υποδεχθήκαν χθες σε μία σύντομη εκδήλωση ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Κώστας Α. Κωνσταντίνου, ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Ισπανίας Embajada de España en Chipre - Embassy of Spain in Cyprus, Mr Manuel de la Iglesias, η ομάδα του προγράμματος «Ζωή με τους Γύπες» (BirdLife Cyprus, Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, Vulture Conservation Foundation, Terra Cypria) καθώς και εκπρόσωποι από την Αστυνομία Κύπρου, το Τμήμα Περιβάλλοντος, τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, το Γενικό Χημείο του Κράτους και την ΚΟΚ & ΔΑΖ.

gypes_5_city.jpg
ΦΩΤΟ: Silvio Augusto Rusmigo



Η τύχη αυτών των πουλιών είναι τώρα στα δικά μας χέρια. Με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, μπορούμε και οφείλουμε να διασφαλίσουμε τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης για τα πουλιά αυτά σε ένα ασφαλές φυσικό περιβάλλον, ελεύθερο από δηλητήρια και άλλες απειλές.

gypes_6_city.jpg
ΦΩΤΟ: Silvio Augusto Rusmigo



gypes_7_city.jpg
ΦΩΤΟ: Silvio Augusto Rusmigo



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ