Ο ΠτΔ προανήγγειλε αυστηροποίηση των μέτρων κατά της πανδημίας

«Προκειμένου να αποφύγουμε το ολικό lockdown κάποιοι πρέπει να αποκλειστούν, ανεξάρτητα του πόσο σεβόμαστε τις απόψεις τους».

Article featured image
Article featured image



Πρέπει επιτέλους κάποιοι να κατανοήσουν ότι έφτασε η ώρα να συνειδητοποιήσουν ότι η ατομική είναι και κοινωνική ευθύνη, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Προανήγγειλε παράλληλα αυστηροποίηση των μέτρων κατά της πανδημίας, ώστε να αποφευχθεί το ολικό lockdown.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, και κληθείς να πει αν η Κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις για περαιτέρω μέτρα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «πρώτη απόφαση που στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα, προ της λήψης αυστηρότερων μέτρων - διότι δεν μας αφήνεται επιλογή - είναι ένα δεκαπενθήμερο ή εικοσαήμερο με τα κέντρα εμβολιασμού σε κάθε πόλη, να δώσουμε την ευκαιρία είτε του πρώτου είτε του τρίτου είτε της ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού προγράμματος. Μετά ταύτα βεβαίως τα μέτρα θα αυστηροποιηθούν. Προκειμένου να αποφύγουμε το ολικό lockdown κάποιοι πρέπει να αποκλειστούν, ανεξάρτητα του πόσο σεβόμαστε τις απόψεις τους».

Ερωτηθείς κατά πόσον η Κύπρος θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας, ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι παραδείγματα υπάρχουν από πολλές χώρες όπως η Ελλάδα, η Αυστρία, η Γαλλία.

«Δεν έχουμε επιλογή, αν δεν θέλουμε να οδηγήσουμε επιχειρήσεις στη χρεοκοπία για το πείσμα κάποιων. Πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν ότι έφτασε η ώρα να συνειδητοποιήσουν ότι η ατομική είναι και κοινωνική ευθύνη», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ