Αρκούδα ζούσε για ένα μήνα με πλαστικό δοχείο στο κεφάλι [ΒΙΝΤΕΟ]

Ένας βιολόγος την εντόπισε και τη βοήθησε.

Article featured image
Article featured image



Μια αρκούδα στην Φλόριντα, ζούσε τον τελευταίο μήνα με ένα πλαστικό δοχείο σφηνωμένο στο κεφάλι.

Αξιωματούχοι του Οργανισμού Προστασίας Άγριας Φύσης της Φλόριντα (Florida Fish and Wildlife) ανακοίνωσαν την Δευτέρα ότι η αρκούδα βάρους 113 κιλών εθεάθη για πρώτη φορά με το πλαστικό δοχείο στο κεφάλι στην κομητεία Κόλιερ πριν από λίγο καιρό, αλλά στην συνέχεια εξαφανίστηκε για περισσότερες από τρεις εβδομάδες.

Ένας βιολόγος κατάφερε να την εντοπίσει γύρω στα μεσάνυχτα και να της κάνει ηρεμιστική ένεση πριν αφαιρέσει το πλαστικό δοχείο από το πρόσωπο της.



«Πιστεύουμε ότι πρόκειται για ταΐστρα κατοικίδιων λόγω της τρύπας κοντά στο ρύγχος της αρκούδας. Ευτυχώς αυτή η τρύπα παρείχε αρκετή πρόσβαση για να πιεί και να φάει. Ακόμη και μετά από 28 μέρες που το φορούσε, ήταν εξαιρετική φυσική κατάσταση», εξήγησε το «Florida Fish and Wildlife», μέσω του επίσημου λογαριασμού στο Facebook.

Αν και η αρκούδα είχε μια πληγή γύρω από το λαιμό και το πρόσωπό της όπου είχε κολλήσει η ταΐστρα, το προσωπικό καθάρισε το τραύμα ενώ της παρείχε αντιβίοση. Η αρκούδα παρέμεινε κλινήρης για τις επόμενες 36 ώρες, για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: Huffpost

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ