«Ο Ντιέγκο Μαραντόνα είναι θαμμένος χωρίς την καρδιά του»

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια νέα βιογραφία με τίτλο «Η υγεία του Ντιέγκο: Η πραγματική ιστορία».

Article featured image
Article featured image


Κεντρική φωτογραφία από το AFP


Το όνομα του Ντιέγκο Μαραντόνα επιστρέφει στην επικαιρότητα, αφού σε λίγες ημέρες (25 Νοεμβρίου) θα συμπληρωθεί ένας χρόνος από τον θάνατό του. Οι θεωρίες συνωμοσίας ακόμα… δίνουν και παίρνουν και το βιβλίο του γιατρού – δημοσιογράφου, Νέλσον Κάστρο, έρχεται για να αποκαλύψει ιατρικές λεπτομέρειες.

Έχοντας πραγματοποιήσει μια λεπτομερή έρευνα για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα (φέρεται να είχε πρόσβαση σε πολλά ιατρικά αρχεία ενώ μίλησε και με ανθρώπους οι οποίοι βρέθηκαν δίπλα του, την τελευταία περίοδο της ζωής του), ο Νέλσον Κάστρο εξέδωσε ένα βιβλίο με τον τίτλο «Η υγεία του Ντιέγκο: Η πραγματική ιστορία».Ο γιατρός και δημοσιογράφος τονίζει χαρακτηριστικά πως αν ήταν κάποιος άλλος στη θέση του Ντιέγκο Μαραντόνα, θα είχε πεθάνει πολύ νωρίτερα, λόγω των καταχρήσεων που είχε κάνει.

«Ήταν εθισμένος σε οτιδήποτε μπορούσε να είναι καταστρεπτικό. Ήταν εθισμένος στα πάντα. Το πρόβλημά του ήταν ουδέποτε έδειξε διάθεση να ξεπεράσει τα προβλήματα που είχε» ανέφερε.

Ένα από τα πιο συγκλονιστικά αποσπάσματα του βιβλίου του αναφέρεται στη θεωρία συνωμοσίας που ήθελε τον Μαραντόνα να έχει ταφεί χωρίς την καρδιά του, επειδή κάποιοι οπαδοί προσπάθησαν να του την αφαιρέσουν.

«Υπήρχε μια ομάδα των σκληροπυρηνικών οπαδών της Χιμνάσια, οι οποίοι σχεδίαζαν να αφαιρέσουν την καρδιά από το πτώμα. Αυτό τελικά δεν συνέβη. Θα ήταν μια εξαιρετικά απεχθής πράξη. Οι αρχές εντόπισαν αυτά τα σχέδια και τα απέτρεψαν. Η καρδιά του αφαιρέθηκε για να ερευνηθούν καλύτερα τα αίτια του θανάτου του».

Σύμφωνα με τον Νέλσον Κάστρο, η καρδιά του Ντιέγκο Μαραντόνα ζύγιζε το διπλάσιο από το φυσιολογικό βάρος που είναι τα 500 γραμμάρια και αυτό ήταν ένα δείγμα της επιβαρυμένης υγείας του. Ο γιατρός και δημοσιογράφος Νέλσον Κάστρο διαβεβαιώνει ότι το όργανο εξήχθη για να αποφευχθεί η κλοπή του και να μελετηθεί για το ασυνήθιστο βάρος του.
Πηγή: Newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ