Σε πόσα πράγματα μπορεί να μετατραπεί ένα ασθενοφόρο;

Ο Μάρκ και η Σόφη βγήκαν από το κουτί και έφτιαξαν κάτι ονειρικό!

Article featured image
Article featured image



Ένα ζευγάρι από την Αγγλία, ξόδεψε μόλις 2.000 λίρες μετατρέποντας ένα παλιό ασθενοφόρο στην κατοικία των ονείρων του.

Ο 42χρονος Μαρκ Μπονίτο και η 36χρονη Σόφη Γουάι από το Σάρεϊ επέλεξαν να το ανακαινίσουν και να το οδηγήσουν σε όλη την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αγόρασαν το πρώην ασθενοφόρο για μόλις 5.000 λίρες τον Μάιο του 2019.

Το ασθενοφόρο είχε μέσα όλα τα κιτ έκτακτης ανάγκης που σώζουν ζωές. Παρά το γεγονός ότι η Σόφη, η οποία εργάζεται ως ακτινογράφος στο NHS, δεν ήταν χαρούμενη με την ιδέα ενός πρώην ασθενοφόρου, τελικά όπως είπε το ερωτεύτηκε.



«Όταν ο Μαρκ και εγώ πρωτογνωριστήκαμε, είχε ένα τυπικό βαν που έχουν και άλλοι. Ωστόσο, έχουμε πέντε παιδιά από προηγούμενες σχέσεις μας, οπότε τα ραντεβού ήταν δύσκολα. Του αρέσει να μαγειρεύει καθώς είναι μισός Ιταλός, αλλά δεν μπορούσε να σταθεί να μαγειρέψει στο βαν, οπότε ήθελε κάτι μεγαλύτερο», ανέφερε η ίδια μιλώντας στο Sun Online Travel.

«Η πρώτη αντίδραση πολλών ανθρώπων ήταν ότι ήταν αηδιαστικό. Γιατί θα ήθελες να κοιμηθείς σε ένα ασθενοφόρο; Αλλά μετά σκεφτήκαμε πόσες ζωές είχαν σωθεί μέσα σε αυτό, ήταν ένας θετικότερος τρόπος να το δούμε».



Χρειάστηκαν δύο μήνες για να το ανακαινίσουν, με τον Μαρκ να αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος, ενώ η Σόφη το ζωγράφιζε και το διακοσμούσε παράλληλα με τη δουλειά της.

Μέσα στο βαν, που ονομάστηκε «Florence» από τη Florence Nightingale, υπάρχει μια κουζίνα με δύο εστίες υγραερίου και ένα ψυγείο, καθώς και ένας καναπές σε σχήμα U που μπορεί να μετατραπεί σε μονό ή διπλό κρεβάτι. Υπάρχει επίσης μίνι γραφείο και τηλεόραση, ενώ πρόσθεσαν ντους και φορητή τουαλέτα. Για να μειώσουν το κόστος, ξαναχρησιμοποίησαν παλιά έπιπλα και προσπάθησαν να βρουν πράγματα δωρεάν στο διαδίκτυο.



«Χρησιμοποιήσαμε πολλά ανακυκλωμένα υλικά, έτσι χρησιμοποιήσαμε ξύλα από παλιά κρεβάτια τα οποία δεν χρειάζονταν πλέον οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες τους, η μονάδα της κουζίνας δόθηκε δωρεάν στο Facebook Marketplace και ο νεροχύτης κόστισε 5 λίρες», εξήγησε η Σόφη.



Ο Μαρκ ζει κανονικά εκεί, καθώς μπορεί να εργάζεται εξ αποστάσεως στη δουλειά του στον τομέα της πληροφορικής, ενώ οι δυο τους διευθύνουν επίσης την κοινότητα «Vanlife Eats», μοιράζοντας συνταγές για φαγητό στον δρόμο.

«Ήταν καταπληκτικό καθώς μπορεί να παρκάρει οπουδήποτε για τη δουλειά του, από καταπληκτικά πάρκα και ποτάμια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο», πρόσθεσε.



Το ζευγάρι παραλίγο να το πουλήσει πέρυσι, αφού ο Μαρκ αρρώστησε και αναγκάστηκε να ζήσει μόνος του στο βαν. Ωστόσο, αποφάσισαν να μην το κάνουν και σχεδιάζουν να πάνε στην Ουαλία το επόμενο καλοκαίρι, καθώς και μια μέρα να κάνουν ένα ταξίδι ως επταμελής οικογένεια.



Το πριν

0_ambulance3.jpg



Και το μετά

0_ambulance4.jpg



Με πληροφορίες από iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ