Το γράμμα της μικρής Νεφέλης στον Άγιο Βασίλη είναι γεμάτο τεράστιες δόσεις αγάπης

«Άι Βασίλη φέρε στον αδερφό μου που έχει εγκεφαλική παράλυση ό,τι θες».

Article featured image
Article featured image


Η Μαρία Τούβα είναι μαμά δύο παιδιών, του 4χρονου Δημήτρη που γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση και της 7χρονης Νεφέλης η οποία συγκίνησε με το μήνυμα που έστειλε στον Άγιο Βασιλή εκ μέρους του αδερφού της.

Το γράμμα της Νεφέλης γράφει: «Άι Βασίλη ο αδελφός μου έχει ένα πρόβλημα που λέγεται “εγκεφαλική παράλυση” και δεν μπορεί να σου πει τι δώρο θέλει. Φέρτου ό,τι θες εσύ. Είναι πάντα καλό παιδί. Η αδελφή του Δημήτρη, Νεφέλη».



Η ενσυνάισθηση της μικρής Νεφέλης συγκίνησε τη μητέρα της η οποία ανάρτησε το μήνυμα του 7χρονου κοριτσιού στα social media γράφοντας:

«Πίσω από αυτό το γράμμα στον “Άγιο Βασίλη”, πίσω από την κάθε λέξη στο γράμμα ενός μικρού κοριτσιού που ο αδερφός της έχει αναπηρία κρύβεται ένα μικρό άγχος. Κρύβεται μια δόση ευθύνης και υπευθυνότητας που γεννιέται ασυναίσθητα στα αδέρφια ατόμων με αναπηρία από νωρίς. Κρύβεται η αποδοχή, η κατανόηση, η υπομονή, η ενσυναίσθηση, η ανιδιοτέλεια και μπόλικη δόση ανυπέρβλητης αγάπης. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που αυτά τα αδέρφια χτίζουν με βαθύ τρόπο και αποπνέουν σε όλη την καθημερινότητά τους για το υπόλοιπο της ζωής τους. Είστε οι κρυφοί ήρωες, που αποκτάτε από νωρίς "μαγικό και βαρύ εξοπλισμό" για τη ζωή. Έχετε τον σεβασμό και την αγάπη μας. (Νεφέλη, 7 ετών , αδερφή Δημήτρη. Το έγραψε μόνη της μετά το δικό της γράμμα και εγώ το διάβασα με βουρκωμένα μάτια, όχι από στεναχώρια αλλά από υπερηφάνεια)».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ