Βίντεο από τη διάσωση της 4χρονης Κλίο Σμιθ που αγνοούνταν για 18 μέρες

Η ιστορία της μικρής Κλίο Σμιθ, γνωστής ως «Μάντλιν της Αυστραλίας», είχε ευτυχώς αίσιο τέλος.

Article featured image
Article featured image


Η 4χρονη, Κλίο Σμιθ, η οποία χάθηκε από ένα κάμπινγκ στη Δυτική Αυστραλία πριν από δύο εβδομάδες περίπου, βρέθηκε ζωντανή και καλά στην υγεία της, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Μετά από 18 ημέρες αναζήτησης, η Κλίο Σμιθ, που είχε χαρακτηριστεί ως η «Μαντλίν» της Αυστραλίας, βρέθηκε κλειδωμένη σε ένα σπίτι στην περιοχή Carnarvon.

«Η Κλίο είναι ζωντανή και καλά στην υγεία της», δήλωσε ο αστυνομικός Κολ Μπλάντς σε ανακοίνωσή του.

«Η ομάδα αστυνομικών εισέβαλε στην κλειδωμένη οικία στη 01:00. Εντόπισε τότε τη μικρή Κλίο σε ένα από τα δωμάτια», προσέθεσε ο αστυνομικός και τόνισε ότι το κοριτσάκι βρίσκεται και πάλι με τους γονείς του.

Ένας από τους αστυνομικούς την πήρε στην αγκαλιά του και τη ρώτησε: «Πώς σε λένε;». «Με λένε Κλίο», απάντησε το κοριτσάκι που παραδόθηκε στους γονείς της λίγο αργότερα.

Οι Αρχές έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα συγκλονιστικό βίντεο που τραβήχτηκε από κάμερα στη στολή των αστυνομικών, λίγο μετά τη διάσωση της 4χρονης. Σε αυτό το βίντεο, το κοριτσάκι χαμογελάει σε έναν ερευνητή ονόματι Κάμερον και εκείνος ακούγεται να της λέει «Κλίο, θα σε πάμε να δεις τη μαμά και τον μπαμπά σου», καθώς ένας συνάδελφός του τη μεταφέρει έξω από το σπίτι όπου πέρασε πιθανότατα τις τελευταίες 2,5 εβδομάδες ως αιχμάλωτη.



Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε μία σύλληψη, με τον ύποπτο να υποβάλλεται σε ανάκριση. Παράλληλα, είχε προβεί σε ανακρίσεις 100 ατόμων, ενώ όποιος έδινε πληροφορίες που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό της μικρής, θα λάμβανε το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον, έγραψε στο Twitter ότι «τα νέα είναι υπέροχα και ανακουφιστικά». «Οι προσευχές μας απαντήθηκαν. Ευχαριστώ τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην εύρεση της Cleo και στη στήριξη της οικογένειάς της», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μόρισον.



«Η οικογένειά μας είναι ξανά πλήρης», ήταν η δήλωση της μητέρας της 4χρονης στον Instagram συνοδευόμενη από μια φωτογραφία της κόρης της.



Κλίο Σμιθ: Το χρονικό της εξαφάνισης της «Μαντλίν της Αυστραλίας»

Η μικρή βρισκόταν μαζί με την οικογένειά της στο κάμπινγκ, Μπλόουχοουλς Σακς, στο Μακλίοντ, σχεδόν 900 χιλιόμετρα βορείως του Περθ. Το ξημέρωμα εκείνης της ημέρας είχε ξυπνήσει και ζήτησε από τη μητέρα της Έλι Σμίθ ένα ποτήρι νερό. Στη συνέχεια ξάπλωσε και πάλι και όταν το πρωί όλοι ξύπνησαν η μικρή είχε εξαφανιστεί.

Αμέσως ξεκίνησε ένας αγώνας για τον εντοπισμό της. Όσο οι μέρες περνούσαν χωρίς αποτέλεσμα στις έρευνες τόσο μεγάλωνε η ανησυχία όλων πως κάτι κακό της είχε συμβεί.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε, έχουμε ένα μικρό αγοράκι», είχε πει η μητέρα της μικρής. «Κάθε μέρα είναι πιο δύσκολη, όμως ελπίζουμε ότι το παιδί μας θα βρεθεί», είχε επισημάνει η μητέρα της Κλίο που θυμάται τον εφιάλτη που έζησε όταν δεν βρήκε στη σκηνή το παιδί της.

Οι ερευνητές από την πρώτη στιγμή ανησυχούσαν πως η 4χρονη δεν είχε φύγει από την περιοχή μόνη της, επειδή το φερμουάρ της σκηνής άνοιξε σε ψηλότερο σημείο από αυτό που θα μπορούσε να φτάσει η μικρή.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρούμε την Cleo ζωντανή, αλλά φοβόμαστε σοβαρά την ασφάλειά της», είχε δηλώσει ένας από τους επικεφαλής της έρευνας.

Τελικά το θρίλερ, είχε αίσια κατάληξη χθες και πλέον αυτό που απομένει είναι να φανεί αν ο άνδρας που κρατείται έχει σχέση με την υπόθεση εξαφάνισης του παιδιού και τι θα καταθέσει στην αστυνομία.


Με πληροφορίες από Athens Voice και Πρώτο Θέμα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ