Ποιους αφορά η μείωση στο ρεύμα που αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό;

Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά μείωση του ΦΠΑ στα τιμολόγια της ΑΗΚ από το 19% στο 5%.

Article featured image
Article featured image


Οι αυξήσεις στις τιμές βρέθηκαν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο αποφάσισε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, μείωση του ΦΠΑ από το 19% στο 5%, στους λογαριασμούς της ΑΗΚ, για τους ευάλωτους καταναλωτές. Η εν λόγω απόφαση θα ισχύει για τους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με την υπουργό Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου.



Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της μετά το τέλος της συνεδρίας του Υπουργικού, η κα Πηλείδου είπε πως, «σήμερα η κυβέρνηση έκανε χρήση της εργαλειοθήκης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μέτρα ελάφρυνσης του πληθυσμού από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και αποφασίστηκε μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για ευάλωτα νοικοκυριά από 19% στο 5 % για διάστημα έξι μηνών».

Από πλευράς του ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης είπε πως σε συνεργασία με την υπουργό Ενέργειας αποφασίστηκαν μέτρα για να βοηθηθούν οι ευάλωτες ομάδες.

«Η Κύπρος είναι η χώρα που πήρε δραστικά μέτρα δημοσιονομικού περιεχομένου που στοχεύουν στο να βοηθήσουμε τις ευάλωτες ομάδες και ειδικά τους συμπολίτες μας για να ξεπεραστεί το πρόβλημα», είπε.



Σχετικά με το ποιες ομάδες θεωρούνται ευάλωτες και πώς μπορούν να λάβουν τη σχετική βοήθεια, διαβάστε στο Economy Today.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ