10 φορές που η φύση «εναγκαλίστηκε» μοναδικά από την αρχιτεκτονική

Πανέμορφες εικαστικές παρεμβάσεις που παράλληλα υπενθυμίζουν πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της φύσης στη ζωή μας αλλά και πόση επιτακτική είναι η προστασία της.

Article featured image
Article featured imageΤα δέντρα ακμάζουν στον πλανήτη τα τελευταία περίπου 370 εκατομμύρια χρόνια. Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Nature» αναφέρει πως περίπου 13 δισεκατομμύρια δέντρα κόβονται κάθε χρόνο από τους ανθρώπους, αν και υπάρχουν κάποιες εξαίσιες περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι αποφάσισαν να κάνουν μια μικρή πράξη αλληλεγγύης προς τη φύση και να σώσουν ό,τι μπορούν.

Όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, είναι μερικές στιγμές που η αρχιτεκτονική σπιτιών και δρόμων δεν πάει «κόντρα» στη φυσική ανάπτυξη των πραγμάτων, εν αντιθέσει, πράττει προς την υποστήριξή τους.

Η ανάρτηση στη σελίδα στο Facebook «Beauty Of Planet Earth» είναι μια υπενθύμιση πως άνθρωποι και φύση δεν είμαστε δύο ξεχωριστές οντότητες. Είμαστε κομμάτι της και υποστηρίζοντάς την, παίρνουμε ως αντάλλαγμα πανέμορφα τοπία, καθαρό οξυγόνο και στην περίπτωση των ιδιοκτητών των ακόλουθων σπιτιών, καλοκαιρινή δροσιά, για να τα βγάλουν πέρα με τις ολοένα και αυξανόμενες θερμοκρασίες.


dentro_city.jpgdentro2_city.jpgdentro3_city.jpgdentro4_city.jpgdentro5_city.jpgdentro6_city.jpgdentro7_city.jpgdentro8_city.jpgdentro9_city.jpgdentro10_city.jpgΟι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στην σελίδα του Facebook «Beauty Of Planet Earth»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ