Η τελευταία ταινία της Marvel απαγορεύτηκε σε ορισμένες χώρες λόγω ενός γκέι υπερήρωα

Η ταινία δέχεται επίσης ομοφοβικές κριτικές στο διαδίκτυο.

Article featured image
Article featured image


Ο επερχόμενος τίτλος «Eternals» της Marvel Studio δε θα κυκλοφορήσει σε τρεις χώρες του Κόλπου.

Το Hollywood Reporter ανέφερε ότι η ταινία διαγράφηκε αθόρυβα από ιστότοπους στη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και το Κατάρ. Αν και δεν αναφέρθηκε επίσημος λόγος για τη διαγραφή, πηγές κάνουν λόγο για προφανείς απαγορεύσεις που έρχονται ως απάντηση στην απεικόνιση του πρώτου γκέι υπερήρωα του Marvel Cinematic Universe στην ταινία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του THR, η Disney ήταν απρόθυμη να κάνει τις αλλαγές που ζητούσαν οι λογοκριτές στις τρεις χώρες. Αν και η φύση των επεξεργασιών δεν ονομάστηκε συγκεκριμένα, πιστεύεται ότι σχετίζονταν με την απεικόνιση του πρώτου γκέι ζευγαριού στο Marvel Cinematic Universe, του υπερήρωα Phastos (Brian Tyree Henry) και του συζύγου του Ben (Haaz Sleiman). Η ταινία επρόκειτο να κυκλοφορήσει σε όλη την περιοχή του Κόλπου στις 11 Νοεμβρίου.Η βραβευμένη με Όσκαρ σκηνοθέτιδα Chloé Zhao είπε τον περασμένο μήνα ότι είχε αγωνία σχετικά με την πιθανότητα λογοκρισίας των γκέι σκηνών της ταινίας για το κοινό. Εκείνη την εποχή, όμως, είχε φανεί ότι τόσο η Marvel όσο και η σκηνοθέτιδα δεν επιθυμούσαν καθόλου να υποταχθούν σε τέτοια ομοφοβικά αιτήματα.

«Δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες, αλλά πιστεύω ότι έγιναν συζητήσεις και υπάρχει μεγάλη επιθυμία από τη Marvel και εμένα -το συζητήσαμε- να μην αλλάξουμε αυτό το κομμάτι της ταινίας», είπε η Zhao.

Η απεχθής απάντηση στην ταινία σχετικά με την απεικόνιση ενός γκέι υπερήρωα σε μία ομόφυλη σχέση δεν περιορίστηκε μόνο στους διεθνείς λογοκριτές. Το IMDb αναγκάστηκε να αποσπάσει αρνητικές κριτικές για την ταινία, αφού ο ιστότοπος πλημμύρισε από τρολ μίσους, που βομβάρδιζαν την ταινία πριν καν κυκλοφορήσει. Οι χρήστες χαρακτήρισαν την ταινία «woke και μέτρια» και «χάλια» και ανέφεραν πως λυπούνται για τη θετική απεικόνιση του Phastos και του Ben.

Πηγή: Avmag

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ