Παιδιά έφτιαξαν τα μπισκότα ζάχαρης από το Squid Game και κατέληξαν στο νοσοκομείο

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

Article featured image
Article featured image


Σε παιδιατρικό νοσοκομείο του Σίδνεϊ, κατέληξαν με σοβαρά εγκαύματα τρία παιδιά στην Αυστραλία όταν προσπάθησαν να φτιάξουν το γλυκάκι Dalgona, μια από τις δοκιμασίες της δημοφιλούς νοτιοκορεατικής σειράς του Netflix «Squid Game».

Συγκεκριμένα, η δοκιμασία περιλαμβάνει τη χάραξη ενός σχήματος από ένα λεπτό φύλλο κηρήθρας, χωρίς αυτό να σπάσει.

Παρότι φαίνεται μια αθώα δοκιμασία, τα παιδιά τραυματίστηκαν από τη βρασμένη ζάχαρη και είχαν σοβαρά εγκαύματα και νευρικές βλάβες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του RT, o 14χρονος Έιντεν Χίγκι ήταν ένα από τα παιδιά που εισήχθησαν στο νοσοκομείο εξαιτίας της δοκιμασίας και υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού στα πόδια του, καθώς είχε λιώσει ζάχαρη σε ένα φλιτζάνι που δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί σε φούρνο μικροκυμάτων, το οποίο στη συνέχεια εξερράγη.

O γιατρός του παιδιατρικού νοσοκομείου, Δρ Έρικ Λα Χέι, είπε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, καθώς έχουν καταγραφεί περιστατικά τόσο στο Περθ όσο και στη Μελβούρνη, ενώ οι επαγγελματίες στον τομέα της Υγείας στο Μπέρμιγχαμ και το Ηνωμένο Βασίλειο παρατήρησαν αύξηση σε αντίστοιχα περιστατικά μεταξύ παιδιών αυτήν την εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ