Τι πιστεύεις ότι κρύβεται πίσω από αυτά τα ντουλάπια;

Ένα «αμφιλεγόμενο» σκηνικό κάπου στο Τόκιο.

Article featured image
Article featured image


Κεντρική Φωτογραφία από new innovation


Ο καφές αποτελεί μια αγαπημένη καθημερινή συνήθεια για εκατομμύρια ανθρώπους. Δεν είναι μόνο αυτός που φτιάχνουν στο σπίτι, αλλά και εκείνος που παραγγέλνουν από το αγαπημένο τους μαγαζί.

Αυτά τα λίγα λεπτά επαφής, που μπαίνει κάποιος στο αγαπημένο του καφέ και περιμένει να του ετοιμαστεί το ρόφημα, οι κουβέντες που ανταλλάζει με τον barista αποτελούν για πολλούς μια μικρή τελετουργία που δεν θέλουν να αλλάξουν. Ωστόσο, η πανδημία του κορωνοϊού ήρθε και κάπως ταρακούνησε τις καθημερινές συνήθειες, εμπνέοντας κάποιους να δημιουργήσουν μια νέα πραγματικότητα, ακόμα και στον καφέ.

Μπορεί μέχρι σήμερα να γνωρίζαμε τα αυτόματα μηχανήματα καφέ ή τις μηχανές, όμως, ποιος θα το φανταζόταν να παίρνει τον καφέ του από ένα ντουλάπι;

kafe-tokio_0_city.jpg
ΦΩΤΟ: new innovation



Στο Τόκιο, στην «καρδιά» της Σιμπούγια, υπάρχει πλέον μια υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να παραγγέλνουν καφέ μέσα από μία οθόνη και να τον παραλαμβάνουν μέσα από ένα ντουλάπι, χωρίς να έρθουν σε επαφή με κανέναν.

Η «new innovation» σε συνεργασία με την «blue bottle coffee» ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της εποχής της Covid, βλέποντας παράλληλα και την προτίμηση στις ανέπαφες υπηρεσίες, αποφάσισε να μετατρέψει και τον καφέ σε μια διαφορετική εμπειρία, εντελώς απρόσωπη.


kafe-ntoulapia.jpg



Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παραγγείλετε τον αγαπημένο σας καφέ μέσα από την οθόνη. Όταν ο barista τον ετοιμάζει, τον τοποθετεί στο ντουλάπι, το οποίο φωτίζεται για να σας ενημερώσει ότι μπορείτε να τον παραλάβετε.

Επιπλέον ευκολία γι΄αυτούς που βιάζονται και θέλουν να προλάβουν να πάρουν και καφέ, είναι ότι μπορούν να παραγγείλουν μέσω app και να τον παραλάβουν την ώρα που επιθυμούν.


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ