Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Το τέλειο σκηνικό, δηλαδή, για ανελέητο χουχούλιασμα!

Article featured image
Article featured image


Σύμφωνα με την πρόγνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας, σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται, κατά διαστήματα, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να χιονίσει, κυρίως από το μεσημέρι και μετά

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως κοντά στα παράλια και στα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να χιονίζει κατά διαστήματα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη, η οποία σταδιακά υποχωρεί σήμερα.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται, κατά διαστήματα, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να χιονίσει, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά, στα προσήνεμα παράλια, μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως κοντά στα παράλια και στα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να χιονίζει κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και αργότερα τοπικά στα δυτικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά και τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να χιονίζει, κατά περιόδους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Τετάρτη και μη αξιόλογη μεταβολή στη συνέχεια, για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ