Ο Γιόχαν Μπεναλουάν μάς υπενθυμίζει ξανά τι σημαίνει η αλληλεγγύη στην πράξη

Βγήκε και πάλι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για να μοιράσει τρόφιμα στους άστεγους της πόλης.

Article featured image
Article featured image


Ο Γιόχαν Μπεναλουάν βρέθηκε ξανά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης την Τρίτη (14/12), και μοίρασε φαγητό σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Ο 34χρονος αμυντικός με δική του πρωτοβουλία μοιράζει φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης σε αστέγους της Θεσσαλονίκης και παράλληλα έχει δώσει κίνητρο σε φιλάθλους όλων των οπαδικών προτιμήσεων να συμμετέχουν σε αυτή του την προσπάθεια.

Με αυτό τον τρόπο ο 34χρονος Τυνήσιος στόπερ του Άρη, δείχνει σε όλους μας τη σημασία της αλληλεγγύης αλλά και της υποστήριξης ανθρώπων που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Σε ανάρτηση που δημοσίευσε στο Instagram, ο Μπεναλουάν ανέφερε πως και χθες (14/12) θα βρισκόταν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μοιράσει φαγητό σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, ειδικά αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Capture_city.PNG



«Γεια σε όλους, μην ξεχνάτε είναι Χριστούγεννα. Οπότε μην ξεχνάτε να μοιράζεστε φαγητό και αγάπη με όλους. Θα είμαι έξω στους δρόμους σήμερα για να μοιράσω φαγητό», ανέφερε χαρακτηριστικά στο story του στο Instagram.

Δείτε σχετικό βίντεο με παλαιότερες συγκινητικές πράξεις του Μπεναλουάν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης:



Ο Τυνήσιος μίλησε πρόσφατα στην ιστοσελίδα της FIFPro για την απόφασή του να σταθεί στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη. «Το ποδόσφαιρο αντιπροσωπεύει το 50% της ζωής μου, αλλά το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο δεν είναι τα χρήματα που αποφέρει αλλά οι πόρτες που μπορεί να σου ανοίξει. Ξεκίνησα ανάλογες δράσεις όταν έπαιζα στην Αγγλία, γιατί εκεί πολλοί άνθρωποι ζουν στον δρόμο. Το έκανα για τον εαυτό μου. Στη Θεσσαλονίκη το ξεκίνησα με έναν φίλο. Τράβηξε μία φωτογραφία, την ανάρτησα στο ίντερνετ και αρκετοί ενδιαφέρθηκαν να βοηθήσουν ή να πράξουν κάτι ανάλογο. Τότε αντιλήφθηκα πως μπορούμε να ξεκινήσουμε μία δράση. Πλέον κάθε εβδομάδα με συντροφεύουν 8 με 10 άνθρωποι. Φέρνουν ρούχα, φάρμακα, φαγητό, οτιδήποτε μπορούν. Περπατάμε στην πόλη και τα μοιράζουμε. Αρκετές φορές μιλάμε και με τον κόσμο. Ανταλλάζουμε κάποιες κουβέντες. Όσοι ζουν στο δρόμο έχουν ανάγκη να νιώσουν πως δεν είναι μόνοι. Είναι πολύ σημαντικό», είπε αρχικά.

Και συνέχισε. «Είναι καλό αν μπορείς να βοηθήσεις. Αισθάνομαι τυχερός, όχι γιατί είμαι ποδοσφαιριστής αλλά γιατί ζω σε ένα σπίτι, έχω φαγητό και ανθρώπους να συναναστρέφομαι και να με αγαπούν και να τους αγαπώ. Κάποιοι άνθρωποι δεν βιώνουν ανάλογη αγάπη γιατί ζουν στον δρόμο. Για αυτό δεν θέλουμε να τους προσφέρουμε μόνο φαγητό, ρούχα και φάρμακα αλλά και αγάπη. Μερικές φορές έχουν χάσει την πίστη στον εαυτό τους. Για αυτό θέλουμε να τους δώσουμε δύναμη και τους λέμε ‘Μην τα παρατάς. Προχώρα. Θα είμαστε στο πλευρό σου και θα σε βοηθήσουμε. Προσπάθησε να κάνεις κάτι στη ζωή σου, γιατί η ζωή δεν τελειώνει έτσι ξαφνικά. Μερικές φορές ένα βήμα είναι η αρχή για ένα μεγάλο ταξίδι’».


Πηγή: Gazzetta

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ