Στο διαδίκτυο πωλούν χλωρίνη για αποτοξίνωση από το «μπόλι»

Ρεπορτάζ ελλαδικής ιστοσελίδας αποκαλύπτει το επικίνδυνο κύκλωμα που στήθηκε σε Κύπρο και Ελλάδα - Τι μας είπαν οι κυπριακές Αρχές.

Article featured image
Article featured image


Σύμφωνα με πληροφορίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το in.gr και η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Πράσσα, στο διαδίκτυο φαίνεται να πωλείται χλωρίνη για αποτοξίνωση από το «μπόλι», αλλά και ως θεραπεία κατά του HIV, του αυτισμού, του καρκίνου και μιας σειράς από αυτοάνοσα νοσήματα. Πίσω από την εν λόγω ενέργεια, φέρεται να βρίσκεται ο ιδιοκτήτης ακροδεξιού συνωμοσιολογικού site και ραδιοφωνικού σταθμού από την Καβάλα, αλλά και ένας «ολιστικός σύμβουλος υγείας και πλούτου» από τη Λευκωσία.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Αστυνομία Κύπρου, μας αναφέρθηκε ότι κοντά τους δεν έφτασαν καταγγελίες σε σχέση με το εν λόγω περιστατικό. Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, με τη σειρά του, ανέφερε ότι προς το παρόν δεν είναι ενήμερος για τα όσα αναφέρονται στο σχετικό ρεπορτάζ.

Στην Ελλάδα, πάντως, η ουσία δεν είναι εγκεκριμένη για ανθρώπινη κατανάλωση και σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, ήδη κλιμάκιο του ΕΟΦ διενεργεί έρευνα γύρω από τις συνθήκες διακίνησής της.


Κάνουν λόγο για θαυματουργό ορυκτό διάλυμα

Το επικίνδυνο χημικό, που άρχισε να χορηγείται ως φάρμακο από έναν Αμερικανό πρώην σαϊεντολόγο πριν από δεκαπέντε χρόνια περίπου, υπό φυσιολογικές συνθήκες χρησιμοποιείται ως βιομηχανικό λευκαντικό και απολυμαντικό, ενώ έχει ενοχοποιηθεί για θανάτους και δηλητηριάσεις σε όλο τον κόσμο.

«Ο Ανδρέας από τη Μόρφου, ετών 72, διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος. Άρχισε το πρωτόκολλο 1 και στην 5η σταγόνα εξαφανίστηκε ο καρκίνος», αναφέρεται στην ιστοσελίδα μέσω της οποίας διακινείται το MMS στην Ελλάδα. Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι το ίδιο «θεραπευτικό πρωτόκολλο» σε συνδυασμό με κάποιο «ολιστικό πρόγραμμα», θεράπευσε έναν διαβητικό, μια γυναίκα που έπασχε από υπερθυρεοειδισμό, έναν άνδρα που υπέφερε από έρπητα ζωστήρα, αλλά και έναν άλλο που είχε οστεοαρθρίτιδα.

Φυσικά, δεν λείπει και η «μαρτυρία» της ανεμβολίαστης Μαρίας από τη Λευκωσία που χάρη στο MMS σταμάτησε να… μαγνητίζει, ένα πρόβλημα που απέκτησε επειδή «προφανώς να κόλλησε [sic] μεγάλες ποσότητες οξείδιο γραφενίου από εμβολιασμένους», όπως ενημερώνει η ιστοσελίδα.


Χλωρίνη για… αποτοξίνωση

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του in.gr, tο MMS (Miracle Mineral Solution ή ελληνιστί Θαυματουργό Ορυκτό Διάλυμα) είναι ένα kit μέσω του οποίου οι «θεραπευόμενοι» παρασκευάζουν διοξείδιο του χλωρίου, αναμειγνύοντας χλωριώδες νάτριο και υδροχλωρικό οξύ. Παρά το γεγονός ότι οι πωλητές του MMS σε όλο τον κόσμο το διαφημίζουν ως μια θαυματουργή θεραπεία με ελάχιστες παρενέργειες, το σκληρό χημικό έχει κατηγορηθεί για χιλιάδες δηλητηριάσεις, αλλά και για οργανικές ανεπάρκειες και θανάτους σε όλο τον κόσμο.


Το χρονικό της εισόδου του MMS στην ελληνική αγορά

Στην Ελλάδα (και Κύπρος), το MMS άργησε 15 χρόνια, αλλά τώρα φιλοδοξεί να εδραιωθεί. Ως κεντρικό πρόσωπο στη διαφημιστική του καμπάνια εμφανίζεται ο Γ.Δ., ο ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων και του ακροδεξιού, συνωμοσιολογικού site «Σφαγή» και ενός ραδιοφωνικού σταθμού στην Καβάλα. Ο Γ.Δ. προωθεί το χημικό σε συνεργασία με τον Ν.Ν., έναν «ολιστικό σύμβουλο υγείας και πλούτου» από τη Λευκωσία, ο οποίος παρέχει την «ιατρική» σφραγίδα του για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του MMS.

Συγκεκριμένα, στις 2 Νοεμβρίου, μετά τη δημιουργία του ελληνικού e-shop πώλησης του φαρμάκου, φιλοξενούμενος στη διαδικτυακή εκπομπή του Γ.Δ., που φιλοξενείται στο Rumble – μια «μη λογοκριμένη» εκδοχή του YouTube, είναι και ο Ν.Ν., ένας Κύπριος «ολιστικός σύμβουλος υγείας και πλούτου», με πτυχίο κτηνιατρικής από την Πολωνία και μετεκπαίδευση σε πολλαπλά σεμινάρια ομοιοπαθητικής, «νευρογλωσσικού προγραμματισμού» και διάφορων άλλων μορφών εναλλακτικής ιατρικής. Είναι η τρίτη του εμφάνιση στην εκπομπή, όμως για πρώτη φορά τοποθετείται ως ειδικός για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του MMS, δηλώνοντας μάλιστα ότι καταναλώνει το χημικό και ο ίδιος. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο συμμετοχές του σε βίντεο της «Σφαγής», με την τελευταία να πραγματοποιείται στις 8 Δεκεμβρίου.

Στα συγκεκριμένα βίντεο, ο Ν.Ν. παρουσιάζει στο κοινό τα «θεραπευτικά πρωτόκολλα» για διάφορες ασθένειες και καταστάσεις, με κυριότερη φυσικά την… αποτοξίνωση από το «μπόλι».

Όταν παρουσιάζουν το MMS, οι Γ.Δ. και Ν.Ν. φροντίζουν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν αποτελεί θεραπεία, αλλά «βοηθά τον οργανισμό να αυτοθεραπευτεί» από μια σειρά βαρύτατων ασθενειών – όμως δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που το προϊόν χαρακτηρίζεται ευθέως φάρμακο.

photo_2021-12-13_18-50-23.jpg



Στην κατηγορία δε, «Συχνές Ερωτήσεις» του ηλεκτρονικού καταστήματος, αναφέρονται ως πιθανές παρενέργειες: «ναυτία, έμετος, πονοκέφαλος, διάρροια ή άλλη δυσφορία όπως υπερβολική κούραση», που όμως… διευκρινίζεται ότι οφείλονται στις «μεγάλες ποσότητες παθογόνων που θανατώνονται στο σώμα πιο γρήγορα από ό,τι το σώμα είναι σε θέση να αποβάλει τις τοξίνες που παράγουν τα νεκρά παθογόνα».

Ακόμη, οι καταναλωτές ενημερώνονται ότι «είναι συνήθως ένα σημάδι ότι η θεραπεία λαμβάνει χώρα». Το κείμενο καταλήγει ως εξής: «Σε μια άλλη σημείωση, οι προαναφερθείσες ενοχλήσεις ωχριούν μπροστά σε ορισμένες παρενέργειες της χημειοθεραπείας και άλλων φαρμακευτικών προϊόντων» – μια αντιπαραβολή που μόνο ανησυχητική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Στο βίντεο «Ο Δρ. Ν. Ν. μιλά στην Σφαγή και στον Γ.Δ. για την απάτη του Covid», εξάλλου, και οι δύο συμμετέχοντες υποστηρίζουν ότι οι χημειοθεραπείες δεν κάνουν τίποτα άλλο, πέρα από το να προξενούν βλάβες στο σώμα των ασθενών.

μμς3-1024x793.png



Η… παραγγελία που έκανε το in.gr

Υπάρχουν δυο τρόποι να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι περισσότερες πληροφορίες για το MMS: είτε στέλνοντας e-mail στο site του Γ.Δ., όπου αναγράφεται ότι οι πολίτες μπορούν να ζητήσουν βοήθεια για «αποτοξίνωση από το μπόλι», είτε συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας που είναι αναρτημένη στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Το in.gr ακολούθησε και τις δυο διαδρομές μέσα από διαφορετικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ζητώντας συμβουλές για τη χρήση του MMS για την αποτοξίνωση μιας υποτιθέμενης 65χρονης που είχε μόλις κάνει το εμβόλιο κατά του κοροναϊού, και για τη θεραπεία ενός εξίσου ανύπαρκτου 7χρονου παιδιού από τον αυτισμό.

paraggelia.png



Το e-mail του in.gr στην ιστοσελίδα «Σφαγή» απαντήθηκε – και με το παραπάνω. Η «Λίζα», η υποτιθέμενη αναγνώστρια, αναζητούσε βοήθεια για την «αποτοξίνωση» της μητέρας της από το «μπόλι». Χρήστης που υπέγραψε με τα στοιχεία του Γ.Δ., έσπευσε να της προτείνει το MMS και στη συνέχεια της έδωσε κυπριακό τηλέφωνο επικοινωνίας, το οποίο φέρεται να ανήκει στον Ν.Ν., για να επικοινωνήσει μαζί του μέσω Viber.

parag2.png



Εκεί, λογαριασμός με το όνομα και τη φωτογραφία του Ν.Ν. σύστησε για τη συγκεκριμένη περίπτωση το «Πρωτόκολλο 1» του MMS και, σε ερώτηση της «Λίζας» για αγορά του προϊόντος από φυσικό κατάστημα, έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν πουλά την ουσία.

parag3.jpg



Λίγο αργότερα, ωστόσο, άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση που η «Λίζα» βρισκόταν στην Κύπρο, ενδεχομένως να μπορούσε να τη βοηθήσει.

para4.jpg



Στη δεύτερη περίπτωση, της μητέρας που αναζητούσε θεραπεία για τον αυτισμό, δεν λάβαμε κάποια απάντηση, ενδεχομένως λόγω της μικρής ηλικίας του παιδιού. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι σε βίντεο που είχε αναρτηθεί στο κανάλι της «Σφαγής» στο Rumble στις 2 Νοεμβρίου, ο Ν.Ν. πρότεινε συγκεκριμένο πρωτόκολλο θεραπείας για παιδιά, με τη σημείωση «αλλά καλύτερα να επικοινωνήσετε με ειδικό». Ωστόσο, έξι ημέρες μετά την επικοινωνία μας, σε νέο βίντεο προειδοποιεί αυστηρά κατά των «πειραματισμών» σε παιδιά και αποθαρρύνει από τη χρήση του πλην ελαχίστων, συγκεκριμένων εξαιρέσεων.


Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ του in.gr ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ