Συγκρότημα από τη Λευκορωσία κυκλοφόρησε τραγούδι με τίτλο «VAROSHA. Ghøst Tøwn»

Το βιντεοκλίπ που συνοδεύει το τραγούδι, είναι, επίσης, εμπνευσμένο από την τουρκική εισβολή.

Article featured image
Article featured image


Ένα ιδιαίτερο τραγούδι για την περίκλειστη πόλης της Αμμοχώστου κυκλοφόρησε το ξένο συγκρότημα Main-De-Gloir. Το τραγούδι με τίτλο «Βαρώσια. Πόλη Φάντασμα» έχει ένα πολύ εντυπωσιακό βίντεοκλιπ με γραφικά αναπαράστασης της εισβολής που δείχνει τον πόνο για την πόλη με ένα παιδάκι μέσα στα συντρίμμια ως πρωταγωνιστή.

Oι Main-De-Gloir είναι μια πειραματική, post hardcore, ηλεκτρονική ροκ εν ρολ μπάντα από τη Hrodna της Λευκορωσίας. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2010. Ερμηνεύει πρωτότυπα τραγούδια, καθώς και μέταλ διασκευές τραγουδιών άλλων καλλιτεχνών, κυρίως της Taylor Swift.

Στην εισαγωγή του τραγουδιού σημειώνεται στα ελληνικά – αγγλικά - τουρκικά:

«Κάποτε ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Μια ταχέως αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή με απίστευτα ξενοδοχεία, λαμπερές εμπορικές περιοχές και αμμώδεις παραλίες, αγαπημένος προορισμός διασημοτήτων όπως η Elizabeth Taylor και η Brigitte Bardot.
Όμως όλα άλλαξαν τον Αύγουστο του 1974. Κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής επιχείρησης στην Κύπρο, όταν τα τουρκικά στρατεύματα κατέλαβαν τον έλεγχο της πόλης.

Όλος ο πληθυσμός τράπηκε σε φυγή, φοβούμενος τη σφαγή. Οι άνθρωποι πίστευαν ότι θα επέστρεφαν σε λίγες μέρες, αλλά έχουν περάσει 47 χρόνια από τότε, ωστόσο η πόλη παραμένει εγκαταλειμμένη μέχρι σήμερα».

Το βίντεο κλιπ δείχνει ένα παιδί που έφυγε από το σπίτι του μετά το 1974 και μεγάλωσε με τον καημό της επιστροφής.

Στο τέλος υπάρχει και ένα γνωμικό που αποδίδεται στον Αριστοτέλη να λέει «Δεν αρκεί να κερδίσεις ένα πόλεμο. Το σημαντικότερο είναι να οργανωθεί η Ειρήνη».Με πληροφορίες από Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ