Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία «Κάρμελ»

Αναμένεται να «χτυπήσει» σήμερα μετά τις 9:00 το βράδυ.

Article featured image
Article featured image


Η κακοκαιρία «Κάρμελ» αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα μας μετά τις 9:00 το βράδυ και θα έχει επίκεντρο τα νότια παράλια της Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στο Sigmalive ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, το επίκεντρο της κακοκαιρίας θα είναι τα παράλια της Κύπρου δηλαδή από την περιοχή του Ακάμα μέχρι και το Κάβο Γκρέκο. Πρόσθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παρατηρηθούν φαινόμενα και στις υπόλοιπες περιοχές.

Η «Κάρμελ» θα εισέλθει στη χώρα μας από την επαρχία Πάφου.

Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε πορτοκαλί προειδοποίηση και θα είναι σε ισχύ από τις 9:00 το βράδυ του Σαββάτου ως και τη 1:00 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο συνδυασμός παρατεταμένων βροχών και τοπικά ισχυρών καταιγίδων αναμένεται να επηρεάσει κατά διαστήματα την περιοχή.

Η συνολική βροχόπτωση πιθανό να κυμανθεί μεταξύ 85 και 110 χιλιοστών το 24ωρο.



Η απογευματινή πρόγνωση του καιρού

Το βαρομετρικό χαμηλό με την ονομασία «Κάρμελ» σχηματίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου, κινείται ανατολικά και θα επηρεάσει τον καιρό της Ανατολικής Μεσογείου μέχρι και τη Δευτέρα.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα σημειωθεί χιονόπτωση ενώ θα επικρατεί παγετός. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί και στο εσωτερικό βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά κυματώδης στα προσήνεμα και ταραγμένη στα υπήνεμα. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.



Κυριακή 19/12


Ο καιρός αύριο θα είναι άστατος με βροχές, καταιγίδες και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα φαινόμενα θα είναι έντονα και θα έχουν αυξημένη διάρκεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, στο εσωτερικό μέτριοι 4 μποφόρ αλλά στα παράλια ισχυροί ως πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ ενώ στα στα δυτικά και νότια παράλια οι ριπές θα είναι σφοδρές και θα φθάνουν τα 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα προσήνεμα κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 17 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα παράλια. Στα ψηλότερα ορεινά θα επικρατεί παγετός και πιθανό να σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα δυτικά και βόρεια παράλια και ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια.


Δευτέρα 20/12

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά άστατος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες, χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά όπως και ισχυρό άνεμο αλλά τις μεσημβρινές ώρες θα βελτιωθεί και τα καιρικά φαινόμενα θα γίνουν πολύ τοπικά και μεμονωμένα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή και θα παραμείνει κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τρίτη 21/12

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά από το απόγευμα και μετά αναμένονται αυξημένες νεφώσεις που θα φέρουν βροχές και καταιγίδες, αρχικά από δυτικά για να εξαπλωθούν και στο υπόλοιπο της νήσου μέχρι το βράδυ, όπου και αναμένεται χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή αύξηση για να κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τετάρτη 21/12

Την Τετάρτη ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με πιθανότητα τοπικών βροχών ή χιονόπτωσης στα ψηλότερεα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.


Με πληροφορίες από Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ