Το ποσό που θα πληρώσει ο Έλον Μάσκ σε φόρους είναι αστρονομικό

Το ανακοίνωσε μέσω του Twitter.

Article featured image
Article featured image


Απαντώντας στις επικρίσεις για τη μη καταβολή φόρου εισοδήματος από τους δισεκατομμυριούχους της τεχνολογίας, ο Έλον Μασκ έγραψε στο Twitter ότι φέτος θα πληρώσει σε φόρο πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια.Ο Μασκ είναι σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας του «Tesla» είναι περίπου ένα τρισεκατομμύρια δολάρια.

Στις αρχές Νοεμβρίου, είχε δηλώσει μέσω Twitter ότι δεν λαμβάνει μισθό ή μπόνους από τις εταιρείες του, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει φορολογητέα έσοδα.Έκτοτε όμως έχει πουλήσει μετοχές της Tesla αξίας σχεδόν 14 δισ. δολαρίων, μια πώληση για την οποία φορολογείται.

Την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανίδα γερουσιαστής των Δημοκρατικών Ελίζαμπεθ Ουόρεν σχολίασε την απόφαση του περιοδικού Time να επιλέξει τον Μασκ ως «πρόσωπο της χρονιάς» δηλώνοντας στο Twitter ότι ο δισεκατομμυριούχος της Tesla και της SpaceX πρέπει να πληρώνει φόρους και να σταματήσει να ζει «στις πλάτες ων άλλων».Ο Μασκ είχε αντιδράσει στο tweet λέγοντας πως θα «πληρώσει φέτος περισσότερους φόρους από οποιονδήποτε άλλο Αμερικανό»

Πηγή: in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ