Τα μέτρα που αναμένεται να τεθούν σήμερα ενώπιον του Υπουργικού

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 9:30.

Article featured image
Article featured image

Νέα μέτρα για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού αναμένεται να λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία, κατόπιν εισηγήσεων του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Τα μέτρα συζητήθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη του Υπουργού Υγείας με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ανάμεσα στα μέτρα είναι η παράταση του κλεισίματος των σχολείων μέχρι 10 Ιανουαρίου, ενώ οι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέλθουν την πρώτη μέρα στα σχολεία με rapid test 48 ωρών.

Επίσης ανάμεσα στις εισηγήσεις είναι η διενέργεια εβδομαδιαίου rapid test στους εμβολιασμένους με δύο δόσεις, με εξαίρεση όσους έλαβαν την τρίτη δόση.

Παράλληλα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με τον μέγιστο αριθμό ατόμων όσον αφορά τις συναθροίσεις σε σπίτια, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 20 άτομα. Γίνεται επίσης εισήγηση για υποχρέωση διενέργειας 24ωρου rapid test από ανεμβολίαστους για συμμετοχή σε κοινωνικές συναθροίσεις και 48ωρου rapid test ή self-test από εμβολιασμένους.

Ακόμα έγινε εισήγηση όπως παιδιά ηλικίας 12-15 να μπορούν να εισέρχονται σε συγκεκριμένους χώρους για τους οποίους απαιτείται εμβολιασμός, μόνο με rapid test δεδομένου ότι συνοδεύονται από γονέα που έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα.

Η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα αρχίσει στις 09:30.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ