Στο μεταξύ, στην Ιαπωνία αν πεινάς, μπορείς να «φας» την τηλεόρασή σου

Τι μπορεί να σου προσφέρει αυτή η πρωτότυπη οθόνη τηλεόρασης;

Article featured image
Article featured image


Ένας Ιάπωνας καθηγητής ανέπτυξε μια πρωτότυπη οθόνη τηλεόρασης που μπορεί να μιμηθεί τις γεύσεις των φαγητών.

Mια ομολογουμένως πρωτότυπη συσκευή που ονομάζεται Taste the TV (TTTV) βρίσκεται υπό δοκιμή στην Ιαπωνία. Η εν λόγω τηλεόραση χρησιμοποιεί ένα καρουζέλ με 10 δοχεία γεύσης που ψεκάζουν για να δημιουργήσουν τη γεύση ενός συγκεκριμένου φαγητού. Στη συνέχεια, το δείγμα κυλά σε φιλμ υγιεινής πάνω από μια επίπεδη οθόνη τηλεόρασης για να το δοκιμάσει ο θεατής.



«Ο στόχος είναι να καταστήσουμε δυνατό για τους ανθρώπους να έχουν την εμπειρία κάτι σαν να τρώνε σε ένα εστιατόριο στην άλλη άκρη του κόσμου, ακόμη και όταν μένουν στο σπίτι», είπε ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Χομέι Μιγιασίτα. 


Ο καθηγητής ο οποίος συνεργάζεται με μια ομάδα 30 φοιτητών που έχει δημιουργήσει μια ποικιλία συσκευών που σχετίζονται με τη γεύση, κατασκεύασε το πρωτότυπο TTTV τον περασμένο χρόνο. Σύμφωνα με τον ίδιο η τηλεόραση θα κόστιζε περίπου 100.000 γιεν (750 ευρώ) για να κατασκευαστεί.


T7TVAUUNN5JCLGIXHBHMI2OAQI.jpg



Οι εφαρμογές περιλαμβάνουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για σομελιέ και μάγειρες, καθώς και παιχνίδια γευσιγνωσίας και κουίζ, είπε.


PNBGR3KKL5IHFC2GSZFNPOZHFU.jpg


Ο Μιγιασίτα έχει επίσης συνομιλίες με εταιρείες σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας ψεκασμού για συσκευές που μπορούν να εφαρμόσουν γεύση πίτσας ή σοκολάτας σε μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί.


Με πληροφορίες από AthensVoice.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ