8 λόγοι που το «Die Hard» είναι μια χριστουγεννιάτικη ταινία

Μια ταινία δράσης από το 1988 που πολλοί φαν της, υποστηρίζουν πως είναι χριστουγεννιάτικη, το ίδιο και οι δημιουργοί της.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική εικόνα από NBC News / 20th Century-Fox

Έφτασαν τα Χριστούγεννα, αυτή η εποχή του χρόνου που οι οικογένειες μαζεύονται στο σαλόνι για να δουν κάποια επίκαιρη ταινία ξοδεύοντας αρκετό χρόνο στο να αποφασίσουν ποια θα είναι αυτή. Κάποιοι θα προτείνουν το «Home Alone» και κάποιοι άλλοι το «The Grinch», σε κάποιες περιπτώσεις όμως, θα πέσει η πρόταση – βόμβα να δουν το «Die Hard».

Μια ταινία δράσης που κυκλοφόρησε το 1988 και δημιούργησε ένα διεθνές debate που ασχολείται με το κατά πόσο είναι χριστουγεννιάτικη η ταινία ή όχι. Τα κύρια επιχειρήματα του διαλόγου αυτού περιστρέφονται γύρω από τη δημιουργικότητα, την εμπορικότητα και την κουλτούρα, ενώ οι ίδιοι οι δημιουργοί της ταινίας επιβεβαίωσαν πως το «Die Hard» πρόκειται για μια χριστουγεννιάτικη ταινία.


Στην περίπτωση που δεν γνωρίζεις την ταινία δες το τρέιλερ πιο κάτω:



Ακολουθούν 8 επιχειρήματα που θα σε πείσουν πως το«Die Hard» είναι μια χριστουγεννιάτικη ταινία:

1) Η κεντρική αφήγηση περιστρέφεται γύρω από έναν άντρα που επιστρέφει στην οικογένειά του για τα Χριστούγεννα.

2) To όνομα της γυναίκας του είναι Holy. Όπως λέει και το τραγούδι του Michael Bublé: «Have a holly jolly Christmas».



3) Η ταινία διαδραματίζεται την παραμονή των Χριστουγέννων.

4) Ο κεντρικός κακός της ταινίας, ο Χανς Γκρούπερ, ξεκαθαρίζει πως είναι Χριστούγεννα λέγοντας: «Είναι Χριστούγεννα Theo, καιρός για θαύματα».

5) Ο Γκρούπερ είναι ο κλασσικός κακός καπιταλιστής που θέλει να κλέψει χρήματα. Όπως όλοι οι κακοί στις χριστουγεννιάτικες ταινίες.

6) Το soundtrack της ταινίας περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικα κομμάτια όπως το «Let it Snow» του Φρανκ Σινάτρα και το «Christmas in Hollis» των RUN DMC.



7) Εμφανίζεται ο Άγιος Βασίλης (ως νεκρός τρομοκράτης βέβαια, αλλά τον βλέπουμε).

8) Η ταινία τελειώνει με τον οδηγό της λιμουζίνας, τον Argyle, να ανυπομονεί για την παραμονή της πρωτοχρονιάς.


Με τις πιο πάνω πληροφορίες είναι πλέον προφανές, το «Die Hard» είναι χριστουγεννιάτικη ταινία. Αν κάποιος το αμφισβητήσει ποτέ, απλά διάβασέ του την πιο πάνω λίστα και είναι σίγουρο ότι θα τον μεταπείσεις. Καλά Χριστούγεννα!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ