Το καινούργιο άγαλμα του Ρονάλντο στην Ινδία έχει διχάσει την κοινή γνώμη

Τοποθετήθηκε σε πολιτεία που ήταν πορτογαλική αποικία.

Article featured image
Article featured image


Ένα άγαλμα αφιερωμένο στον Πορτογάλο πρωταθλητή Κριστιάνο Ρονάλντο διχάζει την ινδική κοινή γνώμη.

Εσχάτως εγκαινιασθέν στη δυτική πολιτεία Γκόα, όπου το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα, το άγαλμα σχεδιάστηκε για να εμπνεύσει τους νέους, αλλά μέχρι στιγμής έχει πυροδοτήσει μόνο μια ενοριακή διαμάχη, αναφέρει το BBC.

Η Γκόα, στην πραγματικότητα, είναι μια πρώην πορτογαλική αποικία και απολαμβάνει την ανεξαρτησία της από τη Λισαβόνα για 60 χρόνια: για τους κριτικούς θα ήταν λοιπόν καλύτερο να τιμηθεί κάποιος ντόπιος ποδοσφαιριστής, αφού πολλά πρώην και σημερινά μέλη της Εθνικής Ινδίας κατάγονται από την Γκόα.



«Είμαι πολύ απογοητευμένος που άκουσα ότι έχουν στήσει ένα άγαλμα αφιερωμένο στον Ρονάλντο. Μαθαίνουμε να είμαστε περήφανοι για τα είδωλά μας, όπως ο Σαμίρ Νάικ και ο Μπρούνο Κουτίνιο», είπε ένας κάτοικος στο πρακτορείο ειδήσεων IANS, αναφερόμενος σε δύο γνωστούς ντόπιους πρώην ποδοσφαιριστές.

Από την πλευρά τους, οι Times of India αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος κάποιοι κυμάτισαν μαύρες σημαίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Άλλοι πιστεύουν ότι είναι προσβλητικό να τοποθετείται το άγαλμα κατά τη διάρκεια των εορτασμών της 60ής επετείου της ανεξαρτησίας από την Πορτογαλία, που έλαβαν χώρα 14 χρόνια μετά την απελευθέρωση της υπόλοιπης Ινδίας από τη βρετανική κυριαρχία.

«Η ανέγερση του αγάλματος ενός Πορτογάλου ποδοσφαιριστή φέτος είναι ιεροσυλία. Καταδικάζουμε αυτή την πράξη», δήλωσε ο δεξιός ακτιβιστής Γκούρου Σίροντκαρ, σύμφωνα με το IANS. «Υπάρχουν πολλοί μαχητές της ελευθερίας στη Γκόα που έχουν προσβληθεί», πρόσθεσε.




Πηγή: Naftemporiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ