CEO απέλυσε 900 εργαζομένους μέσω Zoom σε λιγότερο από τρία λεπτά

Η τηλεδιάσκεψη καταγράφηκε από υπάλληλο και κάνει τον γύρο του διαδικτύου. [BINTEO]

Article featured image
Article featured image


Αρκετοί εργαζόμενοι μιας μεγάλης εταιρείας ψηφιακών στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ, έμαθαν πως απολύονται με έναν όχι και τόσο όμορφο τρόπο. Συγκεκριμένα, ο Βισάλ Γκαργκ, διευθύνων σύμβουλος της Better.com ανακοίνωσε σε περισσότερους από 900 εργαζομένους του πως απολύονται μέσω... μιας κλήσης στο Zoom.

Ο Βισάλ Γκαργκ γνωστοποίησε τα δυσάρεστα νέα λίγο από πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων και λίγες μέρες αφότου ανακοινώθηκε πως η εταιρεία έλαβε 750 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά ως μέρος μιας συμφωνίας, σύμφωνα με το Forbes.



«Αν είστε σε αυτήν την κλήση, είστε μέρος της ατυχούς ομάδας η οποία απολύεται», ανακοίνωσε ο Βισάλ Γκαργκ κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η οποία καταγράφηκε από υπάλληλο και κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

«Η εργασία σας εδώ τερματίζεται με άμεση ισχύ», προσθέτει ο ίδιος στη συνέχεια, τονίζοντας ότι σύντομα θα τους αποσταλεί email από το τμήμα προσωπικού με λεπτομέρειες σχετικά με την αποζημίωσή τους.

Ανάμεσα στους λόγους της απόλυσης που παρέθεσε ο CEO της εταιρείας ήταν η αποτελεσματικότητα και η παραγωγικότητα, ενώ σύμφωνα με το Fortune, ο Garg στη συνέχεια κατηγόρησε τους πρώην εργαζόμενους ότι «κλέβουν» από τους συναδέλφους και τους πελάτες με το να είναι μη παραγωγικοί και να εργάζονται μόλις δύο ώρες την ημέρα. 

Σημειωτέον ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος διευθύνων σύμβουλος προχωρεί σε μια τέτοια κίνηση. «Είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα μου που το κάνω αυτό και δεν θέλω να το κάνω. Την τελευταία φορά που το έκανα, έκλαψα, ελπίζω αυτήν τη φορά να είμαι πιο δυνατός», αναφέρει.

Ο Βισάλ Γκαργκ, προς το τέλος της τηλεδιάσκεψης, λέει στους άτυχους εργαζόμενους ότι ελπίζει ότι θα είναι «πιο επιτυχημένοι και πιο τυχεροί στην επόμενη προσπάθειά τους».

Πάντως ο εν λόγω κύριος βρέθηκε στο επίκεντρο αρνητικού σχολιασμού και στο παρελθόν, όταν είχε στείλει ένα email στο προσωπικό της εταιρείας, το οποίο έγραφε: «Είστε ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΙ. Είστε ένα μάτσο ΧΑΖΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ… ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ. ΜΕ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΤΕ». 


Πηγή: News247

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ