Τι φάση με την ομίχλη χθες το βράδυ σε όλη την Κύπρο;

Πού οφείλεται το φαινόμενο.

Article featured image
Article featured image

«Η παρουσία ομίχλης αναφερόταν στα δελτία Τύπου της Υπηρεσίας και ήταν αναμενόμενο. Η αραιή ομίχλη είναι κάτι φυσιολογικό, αφού υπήρξε χαμηλό επίπεδο ανέμων αλλά και το επίπεδο της υγρασίας στην ατμόσφαιρα», εξήγησε μιλώντας στο SigmaLive, o διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου, Κλεάνθης Νικολαΐδης.

Ο κος Νικολαΐδης, σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν αναφέρεται η πιθανότητα αραιής ομίχλη αλλά εάν τα δεδομένα αλλάξουν θα αναφερθεί στο απογευματινό δελτίο.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Νωρίς το πρωί αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, στο ανατολικό μισό του νησιού, που σταδιακά θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σε προσήνεμες περιοχές μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά στα ανατολικά και το πρωί στα νοτιοανατολικά, ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και σταδιακά στα δυτικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, αλλά αρχικά κατά τόπους μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, κατά το τριήμερο, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ