Πότε χαλά ο καιρός και τι αλλαγές αναμένονται στη θερμοκρασία

Πότε αναμένεται ο κύριος όγκος των φαινομένων και πότε η θερμοκρασία στη Λευκωσία θα φτάσει στους 9 βαθμούς Κελσίου.

Article featured image
Article featured image

Πιο κάτω το Δελτίο Καιρού όπως εκδόθηκε από το KitasWeather.

Σήμερα Δευτέρα, αναμένονται αρχικά καλές καιρικές συνθήκες, ωστόσο, σταδιακά από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αρχίσουν να αυξάνονται από τα δυτικά και προοδευτικά από περίπου το απόγευμα προς βράδυ αναμένεται να αρχίσουν να παρατηρούνται βροχές αρχικά από τα δυτικά με σταδιακή ανατολική επέκταση, επηρεάζοντας μεγάλο μέρος του νησιού ή και όλο. Τα φαινόμενα θα είναι αρχικά υπό την μορφή βροχής ή χιονόνερου στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενώ προοδευτικά αναμένεται χιονόπτωση, με πιθανότητα ελαφριάς χιονόστρωσης κυρίως από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω μετά τα μεσάνυχτα. Η πιθανότητα βροχής για αύριο Δευτέρα κυμαίνεται από 60-100%, με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να συγκεντρώνονται στο δυτικό μισό του νησιού. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 4-7 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 19-22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Untitled.jpg
Οι καιρινές συνθήκες και οι θερμοκρασίες στη Λευκωσία, για το επόμενο δεκαήμερο


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Την Τρίτη, αναμένεται ο κύριος όγκος των φαινομένων, όπου ο καιρός θα είναι άστατος με παγκύπριες βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα ενώ χιόνι θα παρατηρείται αρχικά από περίπου τα 1500 μέτρα και άνω, με σταδιακή επέκταση των χιονιών μέχρι τα περίπου 1100 μέτρα και άνω μέχρι αργά το απόγευμα. Το βράδυ, οι χιονοπτώσεις θα παρατηρούνται αρχικά από τα 1000 περίπου μέτρα και άνω, με σταδιακή επέκταση των χιονιών μέχρι τις αυγινές ώρες στα περίπου 600 μέτρα και άνω, ενώ στις περιοχές όπου τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα και πιο εκτεταμένα, τα χιόνια πιθανόν να κατεβούν έως και 100-200 μέτρα πιο κάτω (κυρίως στο δυτικό μισό της οροσειράς του Τροόδους). Χιονοστρώσεις θα παρατηρούνται κυρίως 100-150 μέτρα πιο πάνω από τα υψόμετρα που προαναφέραμε, με τις πιο βαριές χιονοστρώσεις να αναμένονται από τα περίπου 1300 μέτρα και άνω. Η πιθανότητα βροχής σε όλες τις περιοχές βρίσκεται στο 100%. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση σε σχέση με τις τιμές της Δευτέρας, για να κυμανθεί γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 13-14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τετάρτη, αναμένεται αρχικά άστατος καιρός με τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα ενώ τα όποια φαινόμενα από τα 350 μέτρα και άνω να είναι υπό την μορφή χιονιού, ενώ λίγες νιφάδες χιονιού ή χιονόνερου μπορεί να παρατηρηθούν τοπικά έως 100-150 μέτρα πιο κάτω, με με τη πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 60-70% σε όλες τις περιοχές, εκτός από την περιοχή του Τροόδους όπου η πιθανότητα βρίσκεται στο 100%. Χιονοστρώσεις θα παρατηρούνται κυρίως από τα 600 μέτρα και άνω, οι οποίες ωστόσο μέχρι τα 900 περίπου μέτρα θα είναι ελαφριές και όσο ανεβαίνουμε υψόμετρο, οι χιονοστρώσεις θα είναι πιο βαριές. Βελτίωση του καιρού αναμένεται σταδιακά από αργά το απόγευμα προς βράδυ, ωστόσο κάποια μεμονωμένα θα συνεχίσουν να παρατηρούνται. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε σχέση με τις τιμές της Τρίτης, για να κυμανθεί γύρω στους 5-8 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 11-12 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους -5 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, αναμένεται γενικά βελτιωμένος καιρός σε όλες τις περιοχές, με τη πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 10-20% (αναλόγως περιοχής και ημέρας), ωστόσο, κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις δεν αποκλείονται κατά το τριήμερο στην περιοχή του Τροόδους, με τη πιθανότητα να κυμαίνεται από 30-40% (αναλόγως ημέρας). Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Πέμπτη για να κυμανθεί γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, την Παρασκευή θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο για να κυμανθεί γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ το Σάββατο δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή των θερμοκρασιών.

Την Κυριακή και την ερχόμενη Δευτέρα, υπάρχει η τάση νέα διαταραχή να επηρεάσει την περιοχή μας, με τη πιθανότητα βροχής με τα μέχρι τώρα στοιχεία να κυμαίνεται από 30-40% (αναλόγως περιοχής). Ωστόσο υπάρχει αρκετή αβεβαιότητα ως προς αυτή την εξέλιξη και είναι πιθανό να παρατηρηθούν αλλαγές τις επόμενες ημέρες. Η θερμοκρασία φαίνεται να σημειώνει μικρή πτώση κατά το διήμερο, παραμένοντας κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ