Η αντίδραση της Κάτιας Δανδουλάκη, μετά τις καταγγελίες ηθοποιών για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Τι αναφέρει σε χειρόγραφη σημείωσή της.

Article featured image
Article featured image

Να πούμε αρχικά ότι η ηθοποιός και θιασάρχης το 2018 είχε απομακρύνει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη από παράστασή της.

Μετά τις καταγγελίες των Άννας-Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπης Αναστασοπούλου και Λένας Δροσάκη κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, η Κάτια Δανδουλάκη έδωσε στη δημοσιότητα μια ιδιόχειρη επιστολή της.

«Σέβομαι τη σοβαρότητα του θέματος. Αυτή τη στιγμή οφείλουν να μιλούν αποκλειστικά και μόνο οι εμπλεκόμενοι και οι δικηγόροι τους. Ο εκβιασμός οποιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπεται να γίνεται ανεκτός και να δικαιολογείται σε καμία κοινωνία Δηλώνω τον απεριόριστο θαυμασμό, την εκτίμηση και τη συμπαράστασή μου στα θύματα που στην ουσία είναι οι ήρωες μιας επιβεβλημένης κάθαρσης. Ο χώρος του θεάτρου είναι ο καθρέφτης της ζωής μας και η ζωή είναι ΙΕΡΗ» καταλήγει η κ. Δανδουλάκη.

katia-dandoulaki.jpg



Μετά από μια σειρά καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο του Θεάτρου, την Πέμπτη το βράδυ έγινε γνωστό πως τρεις ηθοποιοί καταγγέλλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους και ζητούν τη διαγραφή του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Πρόκειται για τις ηθοποιούς Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη, οι οποίες κατέθεσαν καταγγελία στο πειθαρχικό συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, για «σοβαρές πράξεις αντισυναδελφικής κι αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς που προσέβαλαν την γενετήσια αξιοπρέπειά» τους.

Η μια εκ των καταγγελιών, αυτή της Λένας Δροσάκη, αναφέρεται στο 2018 και στην παράσταση «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη».

Μάλιστα το 2019 η Κάτια Δανδουλάκη είχε απομακρύνει τον πασίγνωστο ηθοποιό και σκηνοθέτη από παράστασή της επειδή εκείνος είχε παρενοχλήσει τη Λένα Δροσάκη. «Η κα Δανδουλάκη ανακοίνωσε στον Πέτρο Φιλιππίδη ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη. Έφυγε ο “ισχυρός” και όχι ο αδύναμος», λέει η Λένα Δροσάκη στην καταγγελία της.

Η καταγγελία της ηθοποιού έχε ως εξής: «Άρχισαν τα ίδια περιστατικά, άλλες φορές κατ’ ιδίαν, αλλά ενώπιων όλου του θιάσου. Κάποια στιγμή όλη αυτή η απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά έφθασε στο αποκορύφωμά της.

Μια μέρα χωρίς λόγο επιτέθηκε λεκτικά και με απίστευτη ένταση ενάντια σε εμένα και τον συνάδελφό μου Λευτέρη Ζαμπετάκη, νομίζοντας ότι έχουμε κάποια ερωτική σχέση, πράγμα που δεν ίσχυε. Η πρόβα διακόπηκε και η κα Δανδουλάκη ανακοίνωσε στον Πέτρο Φιλιππίδη ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη. Έφυγε ο “ισχυρός” και όχι ο αδύναμος».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ