«Δεν θα αποσυρθεί το ‘El Diablo’», απαντά ο πρόεδρος του δ.σ. του ΡΙΚ

Ο Ανδρέας Φράγκος ξεκαθάρισε ότι το ΡΙΚ δεν έχει πρόθεση να αποσύρει το τραγούδι που επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό τραγουδιού στη Eurovision.

Article featured image
Article featured image

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΠΟΛΙΤΗ και ερωτηθείς για τις χιλιάδες υπογραφές που έχουν συλλεγεί για την απόσυρση του «El Diablo», ο κ. Φράγκος ανέφερε ότι υπογραφές συλλέγονται και για να μην αποσυρθεί το τραγούδι.

Η κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενη ανέφερε ο πρόεδρος του δ.σ. του ΡΙΚ, σημειώνοντας πως έχει καλέσει τον πρόεδρο του συνδέσμου θεολόγων της ΟΕΛΜΕΚ, Χριστάκη Ευσταθίου, για να συζητήσουν το θέμα. Όπως είπε, υπήρξε παρερμηνεία των στίχων του τραγουδιού, το οποίο πραγματεύεται την ιστορία μιας γυναίκας σε μια σχέση που ενέχει κακοποίηση και όχι οτιδήποτε άλλο το οποίο προσβάλλει τη θρησκεία.

Το θέμα των αντιδράσεων για το τραγούδι είπε, πήρε διαστάσεις, στην Ευρώπη, αλλά και εκτός Ευρώπης, ενώ με το ΡΙΚ επικοινώνησε και η EBU. Η δε ανταπόκριση του κοινού σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το τραγούδι της Κύπρου είναι εξαιρετική και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι θα πάει καλά στον διαγωνισμό.

Σε σχέση με τα δύο περιστατικά εκτόξευσης απειλών, είπε πως το ένα αφορούσε σε τηλεφώνημα πολίτη ο οποίος προειδοποιούσε ότι θα κάψει το κτίριο του ΡΙΚ, ενώ το άλλο αφορούσε σε πολίτη ο οποίος εισέβαλε στο κτίριο και έβριζε. Μετά το δεύτερο περιστατικό, αποφασίστηκε όπως αυξηθεί η ασφάλεια στην κρατική ραδιοτηλεόραση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ