Έξι application που σου προσφέρουν έναν ήσυχο και αδιάκοπο ύπνο

Ποια προβατάκια και άλλα ζωάκια.

Article featured image
Article featured image

Υπάρχουν αυτοί που κοιμούνται πριν καν ξαπλώσουν και υπάρχουμε κι εμείς που για να κοιμηθούμε βλέπουμε 3 σειρές, μετράμε εκατοντάδες προβατάκια, ζεσταίνουμε γάλα, προσευχόμαστε στο σύμπαν και που τελικά καταφέρνουμε να κοιμηθούμε λίγες ώρες πριν ξυπνήσουμε.

Για όλους εμάς τους άυπνους, δημιουργήθηκαν 6 διαφορετικές εφαρμογές που υποστηρίζουν πως βοηθούν σε έναν γρήγορο, ποιοτικό και ανεπηρέαστο ύπνο καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

  1. Calm

Γεμάτη από χαλαρωτικά γραφικά και ήχους που μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις διαθέσεις σας, η βραβευμένη εφαρμογή μπορεί να σας χαλαρώσει αποτελεσματικά, βασιζόμενη στις αρχές του διαλογισμού μέσα από μια ποικιλία προγραμμάτων. Το Calm κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2012, συγκεντρώνοντας πάνω 14 εκατομμύρια λήψεις, ενώ συνεχίζει και σήμερα να αποκτά πάνω 40.000 νέους χρήστες καθημερινά. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή για μια δωρεάν δοκιμή επτά ημερών, αλλά μετά, η συνδρομή κοστίζει 15 δολάρια ανά μήνα (ή 70 δολάρια για ένα έτος).

  1. Slumber

Στην ίδια λογική με το Calm, η εν λόγω εφαρμογή συνδυάζει διαφορετικές τεχνικές διαλογισμού, όπου με τη βοήθεια γραφικών και φυσικών ήχων, σας αποκοιμίζει γαλήνια μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας. Μετά από μια δωρεάν δοκιμή επτά ημερών, η πλήρης χρήση της εφαρμογής κοστίζει 40 δολάρια ετησίως.


  1. Sleep Cycle

Μια εντελώς εστιασμένη εφαρμογή στην παρατήρηση και τον έλεγχο του κύκλου ύπνου. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα έξυπνο μηχανισμό που είναι σχεδιασμένος ώστε να παρακολουθεί τις κινήσεις σας κατά τη διάρκεια του ύπνου χρησιμοποιώντας το επιταχυνσιόμετρο της συσκευής, προκειμένου να καθορίσει ποια είναι η κατάλληλή ώρα για να σας ξυπνήσει. Φροντίζει επίσης να σας ενημερώνει για την ποιότητα του ύπνου μέσω εβδομαδιαίων και μηνιαίων διαγραμμάτων και να σας προτείνει πότε και πόσο πρέπει να κοιμηθείτε, με βάση το καθημερινό σας πρόγραμμα. Διατίθεται δωρεάν, ωστόσο η premium αναβάθμισή του κοστίζει 30 δολάρια ετησίως.


  1. Relax Melodies

Αυτή η εύχρηστη εφαρμογή σας επιτρέπει να διαλέξετε περισσότερους από 100 διαφορετικούς ήχους ή ακόμη και να δημιουργήσετε το δικό σας προσαρμοσμένο μείγμα ήχων και μελωδιών ανάλογα με τη διάθεσή σας, δημιουργώντας μια ήρεμη και χαλαρωτική προετοιμασία του εγκεφάλου πριν την κατάκλιση, ενώ βοηθά να ξανακοιμηθείτε εάν κάποια στιγμή ξυπνήσετε στο μέσον της νύχτας. Το κόστος είναι μόνο 25 δολάρια για συνδρομή ενός έτους.


  1. Pillow

Δημιουργημένη από δυο Έλληνες (Παναγιώτης Σπηλιώτης και Σπύρος Πασσάς), αυτή η «πανέξυπνη» εφαρμογή που βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, αξιολογήθηκε και κατατάχθηκε από την Apple μέσα στις δέκα καλύτερες εφαρμογές στον τομέα της ιατρικής σε 70 χώρες. Μέσω ενός ειδικού αλγορίθμου, η εφαρμογή αξιολογεί ανά πάσα στιγμή σε ποιο στάδιο ύπνου βρίσκεστε με σκοπό να σας αφυπνίσει λίγα λεπτά νωρίτερα, όταν ο ύπνος σας βρεθεί στο ελαφρύ στάδιο, πετυχαίνοντας έτσι ένα πιο ομαλό και φυσικό ξύπνημα. Επίσης, η εφαρμογή παρουσιάζει πρακτικές πληροφορίες και συμβουλές για το πώς μπορείτε να βελτιώσετε μικρά πράγματα στην καθημερινότητά σας, προς όφελος ενός γαλήνιου και ατάραχου νυχτερινού ύπνου. Η δωρεάν έκδοση της εφαρμογής προσφέρει όλα τα βασικά που θα χρειαστείτε, αλλά η premium έκδοση κοστίζει 5 δολάρια ανά μήνα.


  1. Pzizz

Αυτή η εφαρμογή ύπνου ξεχωρίζει από όλες τις παραπάνω επειδή χρησιμοποιεί την επιστήμη της ψυχοακουστικής -η οποία έχει να κάνει με τις φυσιολογικές επιπτώσεις του ήχου- για να σας χαλαρώσει για να κοιμηθείτε. Μέσω ενός επιστημονικού αλγορίθμου, η εφαρμογή συνθέτει ένα μείγμα διαφορετικών ηχητικών εφέ (dreamcapes) που έχουν σχεδιαστεί για κάθε συγκεκριμένο στάδιο του κύκλου ύπνου.

Μπορείτε να το δοκιμάσετε δωρεάν για επτά ημέρες, μετά τις οποίες η εφαρμογή κοστίζει 10 δολάρια ανά μήνα (ή 70 δολάρια ετησίως).

Με πληροφορίες από Reader.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ