Ταΐστρες για αδέσποτες γάτες και πουλιά στη Λεμεσό

Μια ωραία πρωτοβουλία του Δήμου Λεμεσού για τα εγκαταλελειμμένα ζώα και τα πουλιά.

Article featured image
Article featured image

Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λεμεσό, τοποθετήθηκε η πρώτη από τις μερικές δεκάδες ταΐστρες.

Θα προμηθεύονται με τροφή και νερό από εθελοντές και υπαλλήλους του Δήμου.

Οι ταΐστρες θα τοποθετηθούν σε χώρους που υπάρχουν μικρές αποικίες αδέσποτων και θα προμηθεύονται με τροφή και νερό από εθελοντές που ήδη τα φροντίζουν, καθώς και από υπαλλήλους του Δήμου.

163853064_127087456030856_6652313267831914264_n (1).jpg


Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, στόχος του Δήμου είναι να περιορίσει το φαινόμενο των υποσιτισμένων ζώων, όπως έπραξε και στις περιόδους πλήρης καραντίνας, έτσι που να αποφεύγεται η έκθεσή τους σε ασθένειες από το ψάξιμο τροφής σε σκουπίδια, με όλα τα επακόλουθα που δημιουργούνται με τη ρύπανση.

Ταιστρα 1.jpg



Σε ανακοίνωσή του το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου «ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Λεμεσού όπως επίσης και όλους τους φιλόζωους εθελοντές οι οποίοι εργάστηκαν ανιδιοτελώς, με ζήλο, υπομονή και επιμονή και έδωσαν το άπαντα των δυνάμεων τους αλλά και τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία προς τον Δήμο Λεμεσού για να φτάσουμε σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα.

Ευελπιστούμε σε ακόμα σε καλύτερες μέρες και ευχόμαστε να παραμείνει η ευαισθησία του Δήμου Λεμεσού, ο οποίος στην πράξη μετουσιώνει το σόφισμα του μεγάλου Μαχάτμα Γκάντι που λέει ότι ‘ο πολιτισμός και η ηθική πρόοδος ενός λαού κρίνεται από τη συμπεριφορά του προς τα ζώα’. Ας ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι!».

Δήμος Λεμεσού ταίστρες γάτων.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ