Τον Σεπτέμβριο ολοκληρώνεται η αναζωογόνηση της Λαϊκής Γειτονίας

Αφορά εργασίες που διεξάγονται στις οδούς Π. Ηλιάδη, Πραξίππου, Αριστοκύπρου και Διογένους.

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, οι εργασίες εξωραϊσμού τμήματος της Λαϊκής Γειτονιάς, αναμένεται να ολοκληρωθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το κόστος του έργου ανέρχεται περίπου στις 800.000 ευρώ.


Ο Δήμος Λευκωσίας στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, οι οποίες μάλιστα έχουν επιδεινωθεί σημαντικά από την πανδημία του COVID 19, δεν άφησε να επηρεαστεί η διεξαγωγή των έργων της Λαϊκής Γειτονιάς. Οι εργασίες εξωραϊσμού που περιλαμβάνουν τις οδούς Π. Ηλιάδη, Πραξίππου, Αριστοκύπρου και Διογένους, θα αναβαθμίσουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα της περιοχής αλλά και την ποιότητα ζωής των δημοτών της. Σκοπός του συγκεκριμένου έργου, είναι επίσης η προσέλευση ντόπιων και ξένων επισκεπτών καθώς και η ανάπτυξη εμπορικών και δημιουργικών επιχειρήσεων.

020-side.JPG


Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Λευκωσία δίνονται περισσότερες πληροφορίες για το τι περιλαμβάνει το συγκεκριμένο έργο. Συγκεκριμένα, το έργο αφορά:

- Εξωραϊσμό των όψεων κτηρίων, αποκατάσταση εξωτερικής τοιχοποιίας, χρωματισμών, κουφωμάτων και στεγών.

- Αντικατάσταση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης με νέου τύπου φωτιστικά.

- Πλήρης ενίσχυση/αναβάθμιση μπαλκονιών, κατασκευή περγόλων/στεγάστρων σε χώρους υπαίθριων εστιάσεων και σε χώρους έκθεσης/ προβολής προϊόντων στις όψεις και στις εισόδους καταστημάτων.

- Στοιχεία έκθεσης προϊόντων, τοποθέτηση νέων επιγραφών/πινακίδων, κατασκευή ράμπας, τοποθέτηση ανελκυστήρα για ΑμεΑ.

-Τοποθέτηση υπαίθριου εξοπλισμού (παγκάκια, ανθώνες, κάλαθοι κ.λ.π).

- Επιδιόρθωση πλακόστρωτου.

Ο Δήμος Λευκωσίας κλείνοντας την ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «αντιλαμβάνεται και κατανοεί τις δυσκολίες που βιώνουν οι καταστηματάρχες, λόγω της πανδημίας. Γι’ αυτό, και στα μέτρα των οικονομικών του δυνατοτήτων του, έχει προχωρήσει σε οικονομικές ελαφρύνσεις προς τους επιχειρηματίες της περιοχής της παλιάς πόλης. Μεταξύ άλλων, προχώρησε σε μείωση της χρέωσης για τέλη σκυβάλων και επαγγελματικής άδειας, ανέστειλε τη μηνιαία χρέωση για υπαίθρια εστίαση ενώ παραχώρησε ελαφρύνσεις στα ενοίκια υποστατικών, υπό την ιδιοκτησία του».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ