Πρεμιέρα, σήμερα, για τη θεατρική παράσταση «Γυναικείο Μελάνι» της Μάρας Κωνσταντίνου

Στην παράσταση θα ακουστούν, μεταξύ άλλων, επιστολές της Σιμόν ντε Μποβουάρ, της Μαρίας Κάλλας, της Βιρτζίνια Γουλφ, της Μαρίας Πολυδούρη, της Πηνελόπης Δέλτα και της Φρίντα Κάλο. Γιατί «η αγάπη μπορεί να εκφραστεί με μυριάδες διαφορετικούς τρόπους, αλλά ο πιο ανεκτίμητος και ο πιο πολύτιμος, θα είναι πάντα το κλασικό ερωτικό γράμμα».

Article featured image
Article featured image


Τι θα μπορούσε να εκφράσει μια επιστολή που δεν θα το εξέφραζε χίλιες φορές καλύτερα μια λέξη, ένα βλέμμα ή ακόμη και η σιωπή;

Το Ledra Music Soloists, με πρωτοβουλία της ηθοποιού Μάρας Κωνσταντίνου και της θεατρικής της ομάδας Dream Theatre Productions, παρουσιάζουν μια σύνθετη και διαφορετική, μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Γυναικείο Μελάνι».

Η παράσταση αναπολεί μια χαμένη εποχή και καταδύεται στα βάθη της γυναικείας ψυχής. Το πάθος θέλει χαρτί, οι γυναίκες γράφουν, εξιστορώντας το απύθμενο βάθος της αγάπης, της επικοινωνίας και του έρωτα. Δεκατρείς αληθινές γυναίκες, διάσημες προσωπικότητες, που δεν είναι πια μαζί μας, μιλούν, καταθέτοντας αβίαστα και γυμνά την ψυχή τους. Μια γραφή ρέουσα, συνδεδεμένη, τόσο με τους ρυθμούς και τις δονήσεις του σώματος, όσο και με τη σεξουαλικότητα.

Μάρα 3.jpgΜέσα από τις επιστολές, η ηρωίδα της παράστασης ταξιδεύει στον χρόνο και ζωντανεύει το χθες. Ξυπνά εικόνες και ήχους, φέρνοντας στη σκηνή, σαν παιχνίδι, το χθες στο σήμερα και το σήμερα στο χθες. Ο παρορμητισμός έχει τον πρώτο λόγο και παρασύρει τον θεατή στο μυαλό αυτών των σπουδαίων γυναικών του περασμένου αιώνα. Ανεξίτηλες στο πέρασμα των χρόνων, οι γυναίκες αυτές μεταφέρουν την ανθρωπότητα και τον πολιτισμό σε άλλα επίπεδα. Δυναμικές και διαφορετικές για την εποχή τους, άφησαν πίσω τους τροφή για σκέψη και ένα ανεκτίμητο έργο. Η μουσική παίζει μείζονα ρόλο, εκφράζει όλα αυτά που δεν μπορούν να λεχθούν με λόγια.

Το «Γυναικείο Μελάνι» θα γαργαλίσει τις αισθήσεις του θεατή και τον καλεί να δει το αύριο με διαφορετική ματιά, πιστεύοντας ξανά στην αληθινή επικοινωνία των ανθρώπων, στη δύναμη της έκφρασης και στην αληθινή αγάπη, που στις μέρες μας, δυστυχώς, βρίσκεται στον αναπνευστήρα.

Έξι βιρτουόζοι μουσικοί συναντούν την ηρωίδα, και μαζί ζωντανεύουν μια εποχή, όπου οι μεγαλουπόλεις ήταν ένα μαγικό θερμοκήπιο της τζαζ, με τη μουσική να αποτελεί διέξοδο πολλαπλών χρήσεων, σαν μοχλός για ανατροπές – κοινωνικές και προσωπικές. Μεταξύ άλλων θα ακουστούν επιστολές της Σιμόν ντε Μποβουάρ, της Ισιδώρα Ντάνκαν, της Μαρίας Κάλλας, της Βιρτζίνια Γουλφ, της Μαρίας Πολυδούρη, της Αναΐς Νιν, της Πηνελόπης Δέλτα και της Φρίντα Κάλο. Η αγάπη μπορεί να εκφραστεί με μυριάδες διαφορετικούς τρόπους, αλλά ο πιο ανεκτίμητος και πιο πολύτιμος, θα είναι πάντα το κλασικό ερωτικό γράμμα.

Γυναικείο Μελάνι.jpgΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ιδέα, σκηνοθεσία, δραματουργία, επιλογή τραγουδιών, μουσική επιμέλεια, κινησιολογία:
Μάρα Κωνσταντίνου

Διασκευές, μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Μέσσιος

Σχεδιασμός έντυπου υλικού, video art, illustrator: Μιχάλης Κλεάνθους

Ηθοποιός: Μάρα Κωνσταντίνου

Μουσικοί: Μιχάλης Μέσσιος (κόντρα μπάσο, μπάσο), Ιωάννης Βαφέας (ντραμς, κρουστά), Ιάκωβος Πάρπας (φλάουτο, σαξόφωνο), Κωνσταντίνος Δεμιρτζόγλου (βιολί), Χρίστος Γερολατσίτης (πιάνο), Αλέξανδρος Κωμοδρόμος (κιθάρα)

Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης

Επιμέλεια κοστουμιών: Πάνος Γερολεμίδης

Σχεδιασμός σκηνικού: Παυλίνα Ευγενίου

Μακιγιάζ: Άντρια Αναστασιάδου

Ηχολήπτης: Χρίστος Χρυσάνθου

Χειρισμός video art: Πέτρος Κόσιης

Χειρισμός φωτισμού: Αντρέας Μαρκιτανής

Οργάνωση & καλλιτεχνική διεύθυνση: Dream Theatre Productions

Φωτογραφικό υλικό: Δημήτρης Βαττής

Κινηματογράφηση video: Νικόλας Δημητρίου


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για 6 ΜΟΝΟ παραστάσεις

Πρεμιέρα: 27 Μαρτίου

Παραστάσεις: 2, 9, 15, 23 & 25 Απριλίου στις 20:00.

Χώρος: Κινηματοθέατρο Παλλάς, Λευκωσία.

Εισιτήρια προπωλούνται: SoldOut Tickets


*Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη Ρίτσα Οικονόμου, γιαγιά της Μάρας και του Νικόλα Κωνσταντίνου, μια σπουδαία και σπάνια γυναίκα, η οποία άφησε, και αυτή με τη σειρά της, τη δική της σφραγίδα στην ιστορία, τόσο ως άνθρωπος, όσο και ως καλλιτέχνης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ