10 σκηνικά που θα βλέπαμε αν το πλοίο (της διώρυγας του Σουέζ) «κολλούσε» στην Κύπρο

Χωρίς να είμαστε σε καμία περίπτωση στερεοτυπικοί, πρέπει να παραδεχθούμε πως, αν το πλοίο που έφραξε τη διώρυγα του Σουέζ, «κολλούσε» στην Κύπρο, θα εκτυλίσσονταν μερικά σκηνικά απείρου κάλλους.

Article featured image
Article featured image


Κεντρική Φωτογραφία: Twitter


Η Διώρυγα του Σουέζ, τις στιγμές που γράφεται αυτό το κείμενο, εξακολουθεί να παραμένει κλειστή, μετά την προσάραξη του τεραστίων διαστάσεων φορτηγού πλοίου «Εver Given», δημιουργώντας ένα ντόμινο προβλημάτων στην παγκόσμια οικονομία. Η επιχείρηση αποκόλλησής του έχει ξεκινήσει, δίδοντας τη δυνατότητα στην πρύμνη του να κινηθεί, ωστόσο, παραμένει ασαφές πότε θα μπορέσει να επανέλθει σε κανονική θέση. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του προβλήματος, αρκεί μόνο να πούμε πως περίπου το 15% της παγκόσμιας ναυτιλιακής κυκλοφορίας διέρχεται από τη Διώρυγα και εκατοντάδες πλοία περιμένουν να περάσουν αφότου γίνει η ρυμούλκηση του «Ever Given».

Αφήνοντας, όμως, κατά μέρος αυτά, μια φωτογραφία που πετύχαμε στο Twitter, μάς έδωσε το έναυσμα και την έμπνευση να σκεφτούμε σκηνικά που θα έπαιζαν αν το πλοίο «κολλούσε» στην Κύπρο.

Διώρυγα Κύπρος.jpg



Νο1:
Εννοείται πως δίπλα στο προσαραγμένο πλοίο, θα μαζεύονταν διάφοροι πλανόδιοι πωλητές. Με λίγα λόγια, θα στηνόταν ένα μικρό πανηγύρι με όλα τα ταιρκαστά του. Δηλαδή, καζαντί, σίταρους, παμπάτζι, λουκουμάδες, σιάμισιη και παγωτά. Παίζει να στηνόταν και πίστα με συγκρουόμενα αυτοκινητούθκια, αλλά περί τούτου κρατάμε τις επιφυλάξεις μας.

Διωρ.jpg


Διωρυγ.jpg



Νο2: Θα πήγαιναν όλα τα νιόπαντρα ζευγάρια να βγάλουν τις φωτογραφίες του γάμου τους. Στανταράκι, το κάνουμε άνετα εικόνα.


Νο3: Σε συνέχεια του προηγουμένου, το σημείο θα γινόταν το νέο «σπίτι της Διερώνας» που έγινε το νέο «δεντρόσπιτο στο Καμπί» που έγινε το νέο «Ναυάγιο Edro III» που έγινε ο νέος «καταρράκτης στην Κρήτου Τέρρα». Και εννοείται πως θα το φωτογράφιζε πρώτος ο αγαπημένος μας Cypriot Traveler, για να το κάμει viral σε χρόνο dt!

Διωρυγα.jpg





Νο4:
Παραδίπλα θα στηνόταν full band συναυλία με τον Μιχάλη Χατζημιχαήλ και την Άντρη Καραντώνη. Το πρόγραμμα θα περιελάμβανε κομμάτια όπως «Το πλοίο θα σαλπάρει», «Τα πλοία της γραμμής», «Τα πλοία των ερώτων», κ.λπ, και φυσικά άφθονο κυπριακό ποτό με τα τσιμπήματά του.


Νο5: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα έκαμε συμφωνία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία να παραμείνει το πλοίο «κολλημένο» τζιαμαί, θα το μετέτρεπε σε αξιοθέατο και δίπλα θα έχτιζε ντελούξ ξενοδοχείο πολλών αστέρων.


Νο6: Ο Μητροπολίτης Μόρφου θα εκφωνούσε πύρινους λόγους, το περιεχόμενο των οποίων μάς είναι άγνωστο, γιατί είναι απρόβλεπτος.


Διωρυ.jpg



Νο7:
Ο ΔΗΣΥ θα έβγαζε ανακοίνωση, για να κατηγορήσει τον κατασκευαστή του έργου -που σίγουρα θα είχε γίνει επί προεδρίας Χριστόφια- για κακοτεχνίες και λοιπές παραλείψεις. Το ΑΚΕΛ, με τη σειρά του, θα έβγαζε πολυσέλιδο ανακοινωθέν, καταδικάζοντας την ολιγωρία της κυβέρνησης, ενώ ο αρχηγός της Αστυνομίας θα διέταζε έρευνα. Μέσα σε όλο αυτό, θα την «έτρωε» ο πύλατζιης της Διώρυγας και θα ετίθετο άμεσα σε διαθεσιμότητα.


Νο8: Θα γινόταν τρομερή συμφόρηση από τα ψαροκάικα και τις τράτες που θα ελάττωναν ταχύτητα, για να δουν τι έγινε. Όπως και με τον συγχρωτισμό στο Τρόοδος, ο υπουργός της Υγείας θα ανακοίνωνε νέα μέτρα, αφού ως γνωστόν διανύουμε περίοδο πανδημίας, αλλά και τοπικό λοκντάουν στο Σουέζ.



Νο9:
Τον Αύγουστο θα διοργανωνόταν στον περιβάλλοντα χώρο το «The Afro Banana Festival» και το «Αντίσκηνο». Βασικά το πρώτο «Afro boat party» και το πρώτο «Boat party» πάνω σε εμπορικό πλοίο στην ιστορία της ανθρωπότητας.


Νο10: Εννοείται πως θα έκανε live μετάδοση ο kitasweather.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ