Βίντεο από την αποκόλληση του «Ever Given»

Χτες (Κυριακή) περιγράφαμε τι θα συνέβαινε αν το πλοίο «κολλούσε» στην Κύπρο. Σήμερα, διαβάζουμε πως αυτό αποκολλήθηκε μερικώς από τις όχθες της Διώρυγας του Σουέζ.

Article featured image
Article featured image

Έπειτα από τα τεράστια προβλήματα που προκλήθηκαν (χωρίς καφέ και χαρτί υγείας θα μέναμε αναφέρουν δημοσιεύματα), η είδηση της αποκόλλησής του (έστω μερικώς), όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, εγείρει ελπίδες για την αποκατάσταση της λειτουργίας της διώρυγας.


Νωρίς το πρωί της Δευτέρας υπήρξαν πληροφορίες ότι αποκολλήθηκε η πλώρη του τεράστιου πλοίου. Ο Οσάμα Ράμπι, επικεφαλής της διαχείρισης της Διώρυγας του Σουέζ δήλωσε στη Wall Street Journal ότι το πλοίο αποκολλήθηκε μερικώς, κάνοντας λόγο για «καλά νέα».


Τα ρυμουλκά θα συνεχίσουν να εργάζονται για άλλη μία ώρα, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι το Ever Given θα μπορέσει να αρχίσει να κινείται ξανά στη Διώρυγα, ανέφερε ο ίδιος. «Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη, αλλά μετακινήθηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Το Bloomberg, επικαλούμενο την εταιρεία παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών Inchcape μετέδωσε ότι τα συνεργεία απελευθέρωσαν το Ever Given σχεδόν επτά ημέρες από τη στιγμή που προσάραξε. Η Leth Agencies ανέφερε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ότι αυτή η πρόοδος επετεύχθη έπειτα από τις εντατικές προσπάθειες 10 ρυμουλκών, που προσπαθούσαν να μετακινήσουν το πλοίο αλλά και της επιχείρησης απομάκρυνσης άμμου.

Οι τελευταίες πληροφορίες από δορυφόρους δείχνουν ότι η πλώρη του πλοίου πλέον δεν είναι προς την όχθη.




Δείτε καρέ καρέ πως το 400 μέτρων πλοίο Ever Given έφραξε τη Διώρυγα του Σουέζ, με εικόνα από τα δορυφορικά δεδομένα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ