Οι υπέροχοι Χειμερινοί Κολυμβητές των Φοινικούδων

Καθημερινά, γύρω στα 20-25 άτομα μαζεύονται αρχικά για περπάτημα και ακολούθως, λίγο μετά τις 7 το πρωί, κάνουν το πρωϊνό τους μπάνιο στη θάλασσα των Φοινικούδων. Και αυτό γίνεται ολόχρονα, χειμώνα και καλοκαίρι, εδώ και πολλά χρόνια!

Article featured image
Article featured image

Για τις ευεργετικές ιδιότητες της χειμερινής κολύμβησης έχουμε ακούσει πολλές φορές. Άλλο όμως είναι να το διαβάζεις σε άρθρα και να το ακούς σε τηλεοπτικά ρεπορτάζ και άλλο να το μαθαίνεις από πρώτο χέρι.

Αυτό που κυρίως μας έκανε εντύπωση σε αυτή την περίπτωση είναι πως, ανάμεσα στα μέλη του Ομίλου, βρίσκονται και πολλοί γνωστοί επιχειρηματίες της πόλης του Ζήνωνα, οι οποίοι, κάθε πρωί, πριν ξεκινήσουν για το γραφείο, μαζεύονται στις Φοινικούδες για μια γερή δόση αναζωογόνησης, με ένα μπάνιο στους 15 βαθμούς κελσίου (η θερμοκρασία του νερού είναι σταθερή, άσχετα με τη θερμοκρασία της ατμόσφαιρας!). Ή αν προτιμάτε, για το απαιτούμενο μπουστάρισμα έτσι ώστε η μέρα να ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


IMG_2506.JPG

IMG_2510.JPG

IMG_2507.JPG


Η μέρα ξεκινά ως εξής: Από νωρίς το πρωί (γύρω στις 5:00 - 5:30) η παρέα μαζεύεται για περπάτημα μιας ώρας, ενώ γύρω στις 7:10 συνεχίζουν με κολύμπι για ένα 35λεπτο, με μάσκα και πέδιλα. Κι αφού πάρουν τη σημαντική αυτή «ένεση» για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της καθημερινότητάς τους, ακολούθως το πρόγραμμα έχει χαλάρωση στην παραλία: ένα απαραίτητο ντους με νερό και εξοπλισμό δικό τους, ενώ μεριμνούν και για το απαραίτητο τσίμπημα, με σάντουιτς, ζεστούς καφέδες, ενίοτε και με ζιβανίες.


IMG_2530.JPG

IMG_2521.JPG

IMG_2522.JPG


Παρόλο που ο Όμιλος Χειμερινών Κολυμβητών Φοινικούδων Λάρνακας είναι νεοσύστατος, αφού πριν από μερικούς μήνες εγγράφηκε και συνεπώς δημιουργήθηκε το καταστατικό του, εντούτοις κάποια από τα άτομα της παρέας κολυμπούν εδώ και μια 20ετία, χωρίς να έχουν χάσει ούτε μια μέρα την επαφή τους με τη θάλασσα!


IMG_2512.JPG

IMG_2524.JPG


Ως τόπος συνάντησης για την κολύμβηση έχει οριστεί το σημείο απέναντι από το ξενοδοχείο Les Palmiers, στις Φοινικούδες, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως τα τελευταία χρόνια στον όμιλο έχουν ενταχθεί και άτομα από άλλες περιοχές του νησιού και όχι μόνο από τη Λάρνακα.


IMG_2531.JPG

IMG_2529.JPG

IMG_2533.JPG

IMG_2509.JPG


Σε σχέση με την εγγραφή του Ομίλου, αυτό έπρεπε να γίνει έτσι ώστε να δυναμώσει η «φωνή» όλων όσοι αγαπούν τη Λάρνακα και δη την παραλία των Φοινικούδων. Παρόλο που τα τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη παραλία γίνονται σημαντικοί αγώνες, με συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο (beach volley, beach tennis, ιστιοπλοΐα, κολύμβηση, μαραθώνιος), εντούτοις υπάρχει έλλειψη υποδομών. Η αναβάθμιση της παραλίας είναι επιτακτική ανάγκη, αναφέρουν στη CITY τα μέλη του Ομίλου. «Ζητούμε τη βοήθεια των τοπικών αρχών για την πραγματοποίηση των κατάλληλων υποδομών, όπως στέγαστρο, αποδυτήρια, ντους και διευκολύνσεις στη στάθμευση, ίσως με μια κάρτα στάθμευσης για εύλογο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει οι συνθήκες να γίνουν πιο ανθρώπινες. Θέλουμε να γίνουν πράγματα στη Λάρνακα, να αναβαθμιστεί το παραλιακό μέτωπο».


IMG_2503.JPG

IMG_2513.JPG

IMG_2527.JPG

IMG_2536.JPG

IMG_2535.JPG

IMG_2537.JPG

IMG_2532.JPG

IMG_2526.JPG



*Ευχαριστίες στη Μαρία Χαραλάμπους για την παραχώρηση των φωτογραφιών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ